6 oktober 2010

Tänder och säckpipor

säckpipa

Idag lämnas grabbarna i huset vind för våg när mamman och frugan drar på tjänsteresa ett par dagar. Länge har jag lyckats komma runt resandet för att slippa vara ifrån mina älsklingar, men nu small det till och det blir två veckor på raken med arbetstid på fjärran mark. Grabbarna får det säkert lugnt och skönt, men här är en som kommer att sakna både godnattpussar och morgonmyset när man vaknar på ett kallt hotellrum långt hemifrån.

Hursomhelst bär det av mot Skottland, närmare bestämt Glasgow, och tre långa dagar med tandimplantat och en sisådär 10 000 tandläkare och andra roliga filurer. Torrare människor få man leta efter och jag misstänker att kontrasten kommer att vara milsvid jämfört med förra gången jag besökte staden. Då var jag en ung och partyglad student som firade Hogmanay (skotska nyår) på stadens gator. Svinkallt var det, många gånger blev man trampad på tårna på George’s Square och många var de charmiga  och fullständigt främmande skottar som ville önska damerna gott nytt år med en smällkyss. Kul hade vi!

1 kommentar:

  1. Ja, 2 veckor är lång tid. Men det kommer gå fort! Och så kommer du säkert äta och dricka gott. Förhoppningsvis njuta av vacker natur. Då gör det inte så mycket om det är bland ett gäng torrisar ;-)

    SvaraRadera