2 oktober 2010

Dags för tillökning

DSCF3392  
…har maken och jag länge varit överens om att det inte är förrän vår förste guldklimp tar sig fram i tillvaron för egen maskin, har slutat med blöjor och förhoppningsvis är lite lagom redo att dela oss med ett litet knyte. Huruvida den lille huvudpersonen instämmer i dessa planer har jag dock börjat fråga mig under den senaste veckan. Lilleman har nämligen kommit igång ordentligt med babblandet av långa radänger och till min förvåning och huvudbry innehåller just nu var och varannan “mening” ordet ‘bäbbis’.

Han snor runt på golvet krypandes på alla fyra och vrålar ‘bäbbis’, plockar fram sina barnsligaste leksaker och utbrister ‘bäbbis’ och puttar runt sin förlängesedan urväxta gåvagn i 180 och tjoar nöjt ‘bäbbis’. Huruvida det hela är ett uttryck för önskemål om en lillebror/lillasyster har jag ingen aning om. Det blir till att konsultera maken som utifall så behöver ge sitt samtycke till sonens påhitt och med största sannolikhet också måste involveras i processen. Han får allt ta sig ett allvarligt snack med sin son i helgen!

…eller är det helt enkelt så att det hela bara är ett uttryck för de stora händelserna lilleman varit med om under veckan. Lillkillen har nämligen bytt upp sig från spjälsäng i mammas och pappas rum till storpojkssäng i egna rummet. Gissa om han är stolt och det ska väl nämnas att det vid ett antal tillfällen etablerats att det bara är bebisar som sover i spjälsäng. Kanske har jag svaret där…?

1 kommentar:

  1. Så fint han sover nu, stora killen! Skruttan håller också på med bebisgrejer och säger Bebbe just nu :) Det kanske är att de upptäcker att de är stora nu...? Hur gammal är lillprinsen bus nu?

    SvaraRadera