23 september 2010

Vissa vindar är friskare


vallda

Onsdag betyder kontorsdag för mamman och visst skulle man då ibland kunna tro att man befinner sig mitt i en mindre storm eller åtminstone vinande snålblåst. Tyvärr är inte alltid vindarna av just den behagliga karaktär som lilleman och jag njöt i tisdags när vi tog bilen ner till havet och lät Västerhavets höstiga vindbyar rufsa både stor och liten kalufs. Vallda Sandö är en bergig och naturskön liten halvö just väster om Kungsbacka och här bjuds det mycket underhållning i form av klipphoppande, bärplockande och dagen till ära en bonusuppvisning i båtsupptagning i regi av ortens välbärgade seglarpensionärer.

Hade det inte varit för en envis mamma hade den lille förmodligen fortfarande storögt hängt runt kranarna och trucken som lyfte segelbåt efter segelbåt ur vattnet...och hade det inte varit för att den lille efter en stund tappar tålamodet med sin snårkrypande mamma, så hade hon förmodligen fortfarande hängt bland slånbärsnuskar och nyponsnår med tråget i högsta hugg. Vi kompromissade med en promenad på klipporna innan vi slank vidare hemåt via plantskolan för en lyckad jakt på vitlöksutsäde. Nu ska bara pallkragarna höstpysslas innan mina Thermidrome ocn en Sabadrome klyftas och placeras på rätt planteringsdjup med en giva fjäskande dolomitmjöl. 

DSCF3293

Slånbären ligger och "frostnyper" sig i frysen innan de blir till den goda saften jag gjorde förra hösten och nyponen behöver kompletteras den kommande helgen innan det blir moskok för vidare förvandling till marmelad och vintervärmande soppa.  


1 kommentar:

  1. Åh, det ska bli kul att läsa mer om hur du gör med nyponen. Har precis fått lära mig hur nyttiga de är och blandar nyponpulver i min hemlagade mysli! Jag har ju massor av nypon i trädgården och vill gärna lära mig mer om hur jag ska ta tillvara dem:)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera