22 september 2010

Gröna fynd

DSCF3141

På vår lilla tur i rikets mer östra delar hade jag bland annat turen att hamna mitt i lilla torghandeln på stora torget i Kalmar och där i snålblåsten fanns en riktig guldgruva. Ett par som verkade ha varit på växthustömmarturné bjöd ut ett gäng växter till ett rent löjligt pris. Om min shopping går under beteckningen häleri eller fynd måste jag låta vara osagt, men nöjd är jag! För det facila priset av 10 riksdaler stycket införskaffade jag två skabbiga, men livskraftiga och fruktbärande citrusplantor. Lappen har för tillfället försnillats, men jag återkommer till sort och konstaterar att den på närmsta platskola betingade ett pris i trakterna 398-498 kr stycket. Fynd!

DSCF3143
Ett stycke snirklig ormhassel kostade också 10 kr och har nu ersatt en av mina totalt misslyckade och insektsangripna vinbärsbuskar. 

DSCF3145
Tjejen som sålde plantorna ursäktade sig att hon tyvärr var tvungen att ta 20 kr stycket för dessa två frodigt blommande brudorkidéer. Helt OK tycker en orkidéemördare av stora mått som ändå inte kan låte bli att försöka, försöka och försöka.

DSCF3147

Ännu ett snäpp österut på Öland och i Capellagårdens ljuvliga örtagård och plantskola införskaffade jag den perenna kinesiska gräslöken med smak av vitlök och en ståtlig piplök. Nu gäller det bara att komma ihåg att skörda dessa små smaksättare under höstens mörkare matlagningskvällar.


2 kommentarer:

  1. Häleri!
    Helt klart kriminellvarning på dessa fantastiska fynd!
    ;)

    SvaraRadera
  2. Vad är det man får läsa?! Att du gjort dessa fynd i min stad!! Måste vara häleri...

    SvaraRadera