…här hemma är maken som helhjärtat stöttar mig i min kamp mot kilona genom sunda matinköp och lagandet av utsökta måltider i smal anda. När man kommer hem fullständigt utsvulten efter jobbet är det ljuvligt att i dörröppningen mötas av lika delar bamsekramande son och utsökta dofter från köksregionerna. Viktväktandet online funkar bra och så här två veckor in i övningen kan jag glatt konstatera mig drygt ett mjölpaket lättare och fortfarande med motivationen på topp att tappa många fler.
Dagen till ära bjöds man på utsökt fågel simmandes i smakrik sås och därtill ett mättande råris och hemodlade körsbärstomater i allehanda färger. Mina varmaste rekommendationer oavsett om man vill bli av med eller lägga till kilon. Smaklökarna trivs oavsett!
Stroganoff med kyckling och champinjoner, 4 port
1 skivad gul lök*
1 vitlöksklyfta*, pressad
2 tsk olivolja*
350 g kycklingfilé i strimlor
225 g skivade champinjoner
1 tsk paprikapulver
1 msk worcestershiresås
2 msk konjak
1 hönsbuljongtärning*
3 dl vatten
1 dl creme fraiche*
2 msk hackad persilja
salt och peppar*
Fräs lök och vitlök i en wok eller panna. Lägg i kycklingen och låt den brynas lätt. Blanda i champinjoner, paprikapulver, worcestershiresås, vatten och konjak, smula i buljongtärningen – låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och persilja. Servera med råris och något grönt.
Visste du…? …att anrättningen Stroganoff skapades för en matlagningstävling i S:t Petersburg. Rätten är uppkallad efter kockens arbetsgivare, greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811), som enligt historien var så tandlös på äldre dar att man tvingades skära hans köttet i små strimlor….saxat från Wikipedia!
Tweet
den ska jag absolut prova, låter väldans gott!
SvaraRadera