8 september 2010

Att kissa rosa

DSCF3227

Så här års blir det ingen måtta på fibrer, vitaminer och antioxidanter när man fullkomligt frossar i sin skörd. Lägg till det lite omega-3 från fiskens rike, så har man en måltid som är hälsosam, smal och framförallt underbart god. En gammal favorit som lagas mycket på hösten i det här huset är Jamie Olivers ugnsbakade rödbetor med vitlök. De tar lite tid i ugnen, men belöningen är all väntan värd. …och idag kissar vi rosa här i huset…

Fina fisken med ugnsbakade rödbetor
Färsk torskfilé skuren i bitar eller frusna torskryggsbitar
Vetemjöl
Smör
Citronsaft
Kapris
Persilja
Salt och peppar
Fisken förbereder man precis innan rödbetorna är genommjuka. Vänd bitarna i mjöl som saltats och pepprats lite lätt. Stek sedan i smör i stekpannan. När fisken är klar smälter man en rejäl kludde smör i pannan, tillsätter saft av ett par citroner och fräser runt kapris och hackad persilja bara ett par sekunder. Detta häller man sedan över fisken (i större eller mindre mängd för familjens Viktväktare…)

Ugnsbakade rödbetor
0,5 kg färska rödbetor, skalade och klyftade
10 vitlöksklyftor med skal, men krossade med kniv
1 näve färsk mejram eller oregano
salt och peppar
10 msk balsamvinäger
6 msk olivolja
Lägg allt i ett tillslutet foliepaket som placeras på en plåt/braspanna. Tillaga i 200 C i ugn i ca 1,5 hr och rör om ett par gånger under vägen. Känn på betorna med en sticka att de verkligen är genommjuka – njuuut!

1 kommentar:

  1. Klart du ska springa tjejmilen igen. Det är perfekt att anmäla sig och bli lite tvingad att träna;-) Ger en sådan otrolig kick!

    SvaraRadera