25 augusti 2010

På resande fot

DSCF3101[1]

…blir kosthållningen ofta allt utom önskvärt hälsosam för lilla familjen. Hungern smyger sig på långt ifrån tättbebyggt område eller så passar vi på att sätta plattan i mattan medan den lille sover sin skönhetssömn och hoppar helt enkelt över lunch vid bruklig tidpunkt.

Ikväll anlände vi åter hemmet efter en härlig turné med trevliga längre stopp eller övernattningar i Vadstena-Linköping-Nyköping-Linköping-Kalmar-Öland-Kalmar-Hestraviken. En alldeles lagom tur med ett 20-månaders-bus i sällskapet och alla fick vi lite av sådant vi gillar. Det ska nog erkännas att mamman var lyckligast lottad (ihärdigast…) med sina trädgårdsbesök - mer om dessa trevliga nedslag längre fram i veckan.

DSCF3094[1]

Med magen full av fiber- och vitaminlös semesterdiet möttes vi hemma av härligaste välkomstkommittén i grönsakslandet. Vi ska nog få ordning på både närings- och fibertillförseln i veckan som kommer – eller vad tror ni? Några bra förslag på recept innehålland myyyycket zucchini? Kantarellerna plockades alldeles runt knuten från hotellet i Smålandsskogen.

DSCF3105

Hemma hade trädgården också i övrigt skött sig exemplariskt med naturlig vattning och god växtkraft. Blommorna står i ljuv blom och grönsakerna spurtar på under augustis sista vecka. Stormbyarna här på västkusten hade gått varsamt fram på grödorna för att istället välta jätteparasollen (och tillhörande 45 kilosfot) mitt framför ögonen på mig så att jag kunde få bevittna dess massaker på min ljuvliga Agapanthus.

Som av ett under fick parasollmonstret endast med sig fyra av de 28 ljuva stänglarna i fallet och jag tackar min lyckliga stjärna. Jag skulle faktiskt kunna erkänna att de till och med blev riktigt fina i vaser inomhus tillsammans med sina vänner ifrån rabatterna. Utan parasollets hjälp skulle jag varit alldeles för dumsnål för att kunna med att klippa av och ta in denna ljuva fägring. Inget ont som…

DSCF3106[1]

2 kommentarer:

  1. Mamma brukar lägga in zucchini, äts som inlagd gurka. Hon har även gjort "ostkaka" med zucchini. Jag brukar varva skivad zucchini, potatis och tomater i en ugnsform och gratinerad (receptet finns på bloggen).

    SvaraRadera
  2. Ja, det har blåst rejält, många krukor har farit omkring i trädgåden.

    Har du mycket squash så testa att lägga in dom, blir smaskens och man behöver inte ens vänta med att äta dom! Recept finns hos mig ;-)

    SvaraRadera