7 augusti 2010

Bland lata lejon

DSCF2424[1]
Över sommaren har lillkillen gått från vagnlallande bebis till aktiv och nyfiken tultare, så med ens vidgades scoopet för uppskattade utflyktsmål exponentiellt. Helt fräckt bjöd familjen på lördagsmorgonen in till kombinerat el-fixar-arbetsläger-och-brunch för farfar och på eftermiddagen bar det iväg med tre generationer till Borås Djurpark.

Visst kan man ha sina betänkligheter om djur i fångenskap, men här får man verkligen känslan av att de flesta av djuren har en riktigt härlig tillvaro. Kanske på sin höjd lätt uttråkade, eller bara lite naturlig och välbehövlig siesta i solgasset?

DSCF2427[1]

Lillen som envisades med att promenera runt hela parken för egen maskin (i marschtempo!) var fullt upptagen med att betrakta och peka på allt från roarrrr (lejon), till pipp-pipp (flamingo) och “appa” (förvillande likt pappa i uttalet, vilket mamman naturligtvis finner oerhört roande…) och bäst av allt - djurskötarnas fyrhjulingar (!).

DSCF2386[1]

Min egen absoluta favorit är den stora fina "savannen" där man låter många av de afrikanska djuren ströva tillsammans – giraffer, elefanter, bufflar och zebror – och om man på någon vänster lyckas stänga ute tjattrandet av sommarglada-Svensson-ungar med nävarna fulla av popcorn och föräldrarnas uppmanande “gör si, gör så, inte det, inte detta, titta här, titta där…”  (inklusive undertecknad!) kan man nästan drömma sig tillbaka till fantastiska upplevelser på diverse “game reserves” i Sydafrika. Hoppas verkligen att det blir möjligt i framtiden att få dela den fantastiska upplevelsen tillsammans med min lilla familj.

DSCF2416[1]
I aphuset såg det inte helt annorlunda ut än hemma hos oss en lat och regning sommarmorgon!
DSCF2397[1]

“Mamma, man måste tänka på vätskebalansen”

DSCF2403[1]

…och så var det vår lille kille med sinne för detaljer (men som idealiskt nog inte gillar glass)! Tilläggas måste också att min lille prins “klokt och medvetet” svarade  “nej, nej, nej!” när modern hans undrade om han var intresserad av en överprisad mjuk souvenirkrokodil. Det är min kille det!


1 kommentar:

  1. Vilken härlig utflykt! Jag skulle också gärna vilja åka till Zoo med våra, men dom är nog liiiite för små än så länge. Zack han uppskattar mest gruset när vi är på Skansen ;)

    SvaraRadera