…skulle det ha varit på middagsbordet idag om utifall vi hade haft en liten kossa betandes på våra ägor. Utsökta hamburgare (på ekologisk nötfärs från butiken) som kryddats endast med kalvfond, salt och peppar. Bröden hade grillkocken bakat och Green Ice sallad, gula tomaterna Taxi och schalottenlöken hade undertecknad odlat och skördat med den äran.
Recept på egen dressing som äntligen smakar som den ska hittades hos härliga Remsans Bistro och där ändrades bara en gnutta på proportionerna till en något kalorisnålare version med mindre majonnäs:
Hamburgerdressing
1 dl creme fraiche eller matyoghurt
2 msk bostongurka
2 msk majonnäs
2 msk ketchup
1 msk tomatpuré
1 tsk senap
½ tsk socker
salt och peppar
Blanda allt och låt mogna en stund innan servering – dressing som på bättre hamburgerställen!
Tweet
Visst är det bäst med hamburgare hemma! Särskilt så här års när det är smidigt att fjutta på grillen.
SvaraRaderaÅhhh vad gott det ser ut! Och dessutom hemkört. Det vattnas i munne :-)
SvaraRadera