28 juli 2010

I denna ljuva skördetid

DSC01611

Tänk om det alltid var så här härligt – barfota tassa tio steg ut i trädgården och rycka upp middagens grönsaker. Några gulbetor, en ensam stackars rödbeta som växt ifrån sina kompisar, några morötter, några mangoldstjälkar och en näve basilika, oregano och timjan.

DSC01620

Premiär för skivningstillbehöret på min ljuvliga Kitchen Aid – fina, tunna slantar ned i en skål, blandas med olivolja, salt, peppar och de klippta örterna. Blandade intryck från Remsans Bistros färska rödbetor på grillen och Växthuslivs Lindas rostade rötter resulterade i denna ljuvliga komposition som tillagades av maken i hans grillwok. Lysande till en skiva kött, halloumi, egen potatis och yoghurtsås med honung och örtkryddor.

DSC01624

Nästa gång åker det också med ett gäng lättkrossade vitlöksklyftor i woken – för det är så gott….men, ack så farligt för innanmätet!

  DSC01619

Farmor, aka svärmor, delade frikostigt med sig av nyskördade hallon, så till dessert blev det en egenkomponerad “skånsk swiss” på spettekaka, vispad grädde och hallon. Men egentligen ska det ju vara marängbotten….3 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att gå ut och plocka egna ingredienser! Och allt smakar så mycket godare :-)

    SvaraRadera
  2. Underbart och lika fantastiskt varje gång! dessutom blir det så mkt godare med pinfärskt!

    SvaraRadera
  3. VILKA FÄRGER;OH SÅ HÄRLIGT!

    SvaraRadera