3 maj 2010

En utmaning som heter duga


Någon tycker sig kanske sakna aktuell uppdatering i 11-månaders-utmaningen och därmed kryper jag pliktskyldigast till korset. Under april månad bestod utmaningen i att begränsa kostnaden för hushållets matbudget till 400 kr i veckan och de två första veckorna gick riktigt hyggligt. Vecka tre lägger vi tyvärr diskret till handlingarna just i detta avseende, då vi fick besök i fyra dagar av mormor och morfar och 400 kr räckte definitivt inte till 4 och en halv hungriga familjemedlemmar.

Månadens sista vecka var det däremot åter igen dags för maken att ta tag i veckohandlandet och jag ger honom med beröm godkännt trots att vi hamnade på 473 riksdaler. Det är bara att inse att 400 kr är tight, men uppenbarligen är det fullt möjligt att hålla sig under den "vanliga" 1000-lappen som vi gärna hamnar på när planeringen inte är fullt så exemplarisk och strikt.

I maj månad blir det utmaning på ett helt annat plan när mamman förutsätter sig att helt upphöra med svordomar. Sannerligen en utmaning, men en alldeles utmärkt övning att "tvätta flabben" (sade skåningen...) nu när man har två små öron i sin omgivning som snappar det mesta. Rapport kommer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar