12 april 2010

Vilken dag!

Söndagen gick till 100% i vårens tecken och lilla familjen njöt i fulla drag av det ljuvliga vårvädret. Lillen med pappa ömsom fikade på altanen där temperaturen letade sig upp till 17 ljuvliga grader och ömsom gick på långa upptäcktsfärder till lilla trädgårdens alla vrår. Mamman krälade föga förvånande runt på alla fyra med nya trädgårdshandskarna på och planteringsspaden i högsta hugg.

DSC00594

Naturligtvis måste vi ha lite söta penséer trots alla vet att det kommer att resultera i fullt krig med ondskefulla bambi, plus allierade. För att utmana fienden hänger plantorna i alla fall högt över marken i ampel tillsammans med avskräckande påskliljor och stinkande Rå'Odör. Små påskliljor, s.k. tête-a-tête, grävdes ner i mängd efter mamman tagit till sig ett tips från rutinerade lökentusiaster och fyndat en jättelåda för en spottstyver på torget i Varberg. Förhoppningsvis håller de glada gula skönheterna ett par veckor till, men framförallt kommer jag att ha en ljuvligt blommande trädgård nästa vår!

DSC00606

Årets tidiga (och köpta) kryddväxter kom på plats i den fina Maraboulådan i trä – rosmarin, salvia, kryddtimjan, citrontimjan, oregano och äppelmynta. Basilikan, Genovese och en röd variant, står på tillväxt på fönsterbrädan och så småningom ska jag ge mig ut på spaning efter ananassalvia och citronverbena.

DSC00600

Zinnian var redo att skolas om och får nu trängas med alla småkrukor på fönsterbrädorna med busktomaten Taxi, en liten gul pärontomat, salladsgurkan Diva, sommarsquashen Dark Fog och slingerkrassen som tillkommit sedan förra odlingsrapporten här.

DSC00603Suget efter rabarber börjar bli riktigt stort och därför står vi för tillfället ut med detta fula, men tillväxtbefrämjande arrangemang över de späda rabarberplantorna…

DSC00609

Gårdagens utflykt till Varberg resulterade också i ett köp av en vansinnigt söt “inomhuskruka” med en liten Sedum som kom på plats under dagens planteringsorgie.

DSC00608Efter en lång och härligt uppfriskande dag i hälsosamma luften och uppiggande solen  är det ljuvligt att vila lilla örat på mjuka kudden i sällskap med favoritboken nummer ett just nu…DSC005323 kommentarer:

 1. Lustigt när jag nu läser det.
  jag har en bekant som är keramiker, hon säljer en hel del av sina alster i just Varberg.
  Vet inte exakt var men i någon större blomstershop har jag förstått!

  Billiga påskliljor brukar kunna ta sig till kommande år, mitt problem är mina små-vilda-glada som urskiljningslöst plockar alla blommor som tittar upp ute.
  OM de inte är placerade i en kruka, då vet de att de är mammas! :)
  Trevlig vecka!

  SvaraRadera
 2. Ja det där med rådjuren... ALLA mina tulpaner har jämnats med marken. ALLA!!! Men men så är det väl, ska nog ta o införskaffa vad-det-nu-hette... Men solen skiner o påskliljorna i mina rabatter är ju trots allt fina de också, så man får inte bli alltför irriterad (försöker övertyga mig själv...) Ha en fin dag! Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Verkar varit en ritigt underbar dag!

  SvaraRadera