15 april 2010

Våren flyttar in

DSC00239

Detta brukar knappast vara så mycket av en sy och pysselblogg, men nu när våren är här på riktigt måste jag få skryta lite med min senaste skapelse - de våriga soffkuddarna! Med en liten ettåring som klättrar upp-och-ner på varenda möbel, har långa aparmar som når till oanade höjder och pekar envist på allt som man vill "pilla" på, så är det inte direkt pynt och piff som dominerar i hemmet för tillfället. Däremot var det hög tid för lite glada färger att bryta av från allt grönt, grönt, grönt i alla sticklingar och plantor som finns utspridda på tillväxt i varenda fönster och mina fina linnevepor från underbara Himla.

När vi var nere hos mormor och morfar för ett tag sedan stod mamman plötsligt med två fria händer (samtidigt!) när lillen hade fullt upp med sina "lekterapeuter" och kvickt som ögat fick jag fram symaskinen. Inga avancerade skapelser alls, men när man inte hunnit med något vidare pyssel på en evighet, så kändes det sååå kul att få fixa och dona en stund. Tyget inköptes på det härligt välsorterade Stoff och Stil (bra webshop här för dig som inte har vägarna förbi Malmö) och om jag får säga det själv, så blev kuddarna den perfekta färgklicken nu när man inte vill något hellre än att omfamna våren och dra den ända in i vardagsrummet.

Hur tar ni in våren?2 kommentarer:

 1. Frågan skulle kunna vändas på: Har jag råd att inte välja ekologiskt? Kan vi hoppas på att leva lika länge och väl om vi äter mat som innehåller gifter (om än i mindre mängder var för sig)? När det dessutom finns giftfritt att välja verkar det nästan fånigt att ens fundera över vilket man ska välja..

  Tack för fina och intressanta inlägg om ekologi!

  eanie

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Wow så jättefina kuddarna blev. Verkligen härligt "våriga".
  Såg den lille kökschefen på
  Annas mobil! Han är ju för gullig! Har du nu hittat kastruller som inte ger för mycket märken i golvet?!
  För där hamnar de såklart emellanåt.
  Som du hört så har jag fastnat här i Stockholm p.g.a vulkanutbrott!!
  Har fixat tågbiljett till lördag, hoppas att det ska funka.
  Talade med pappa tidigare i kväll och vi ska nog komma fram till lämplig tid för att besöka er snart.
  vi får talas vid om det.
  Kramar från ma

  SvaraRadera