Att blogga ett och samma recept mer än en gång är inget jag gärna gör, men med temat VÅR för Månadens Sötsak finns det inget alternativ. Ute i trädgården är rabarbern på god väg upp och i mitt huvud tar ett av sommarens större odlingsprojekt form – ett jordgubbsland!
Med andra ord är det vår, vår, vår och vad passar väl då bättre än att göra sin favoritpaj på frysens sista fjolårsrabarber och med lite hjälp av Polaricas KRAVmärkta jordgubbar.
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
400 g rabarber i skivor*
0,5 L jordgubbar i skivor*
1,5 dl socker*
1,5 msk potatismjöl
Blandas i en pajform
100g smält smör*
3 msk socker*
1,5 dl vetemjöl*
1,5 dl havregryn*
Blanda ihop och dutta ut över frukten, grädda 15 min i 225C. Serveras med vispad grädde* smaksatt med 1 tsk vanilj*.
Fler sötsaker på temat “vår” hittar du här.
*ekologiska ingredienser
Tweet
De första fruktpajerna på våren slår allt! Så gott!
SvaraRaderaMen åååh så gott! Skulle inte säga nej till en bit av den där nu ;-) Härlig bild också!
SvaraRadera