11 april 2010

Heja farfar!

DSC00574

Min svärfar och lillens farfar är en härlig man som tycker och tänker och framför allt står för sina åsikter oavsett om omgivningen håller med eller inte. Med andra ord är han definitivt inte en man som varken vänder kappan efter vinden eller rycks med i modenyckar på allehanda plan bara för att någon eller något dikterar så i given stund. Med detta sagt är det med lite extra glädje jag konstaterar att svärfar, som definitivt kvalar in på topplistan av mina mest trogna bloggläsare, har fått upp både ögonen och intresset för ekologiskt och annat klimatsmart som t.ex. Earth Hour manifestationen.

Med tanke på att "gubben" (kärleksfullt! - svärfar ;-)) älskar att både provocera till eftertanke och diskussion och inte drar sig för att vara "kärringen-mot-strömmen", så var det med stor glädje vi tog emot sonens påskägg fyllt till bredden med ekologiska godsaker. När det gäller påsken har farfar nämligen en djupt rotad och hos barnbarnen mycket uppskattad tradition att förse dem med gigantiska påskägg fyllda till bredden med för vart och ett av de 5 barnbarnen speciellt och klurigt uttänkt innehåll. Det har vidare hört till rutinen att farfar levererat dessa eftertraktade dyrgripar i egen hög person på självaste påskafton, vilket i realiteten inneburit en resa till tre olika landskap på sisådär totalt 40 mil i bensinslukande SUV (där har du lite att jobba på svärfar - m-i-l-j-ö-b-i-l stavas det!).

Må det vara för svärdotterns eviga tjatande om koldioxid eller av andra anledningar, men i år skedde "distributionen" på betydligt miljövänligare sätt och som sagt hade ägget ett ljuvligt ekologiskt innehåll. Då det inte är någon hemlighet att lillen är för liten för sega godisar kan hans båda sockerråttor till föräldrar avslöja att alla sorterna av Ekorrens ekologiska godis från Sjölunda Gård var alla utsökta och likaså chokladet från Plamil.

Heja farfar och alla ni andra som tänker klimatsmart och drar ett litet strå till stacken när det gäller att vara lite snällare mot vår fina planet!4 kommentarer:

 1. Härligt! Och det där godiset är himla gott med! Heja farfar!

  SvaraRadera
 2. Visst blir man glad när man känner att man faktiskt kan påverka!!! Även "kärringar-mot-strömmen"... Bra jobbat!
  Kramar Marie

  SvaraRadera
 3. vilken rar farfar....och väldigt gott godis ;)

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig farfar... log när jag läste ditt inlägg!

  SvaraRadera