24 mars 2010

Kluven som få


...har mamman länge varit till sin dröm om en klassisk KitchenAid Assistent. Det har svajats allt från MÅSTE ha - till - nej-men-herregud-jag-är-tokig-som-faller-för-ett-marknadsföringstrick, till men det är kanske precis vad jag behöver. Att investera närmare 7000 kr i en hushållsmaskin känns svindlande, men om en Kitchen Aid är precis så användbar och effektiv som erfarna "Kitchen Aidare" påstår så är det nog trots allt en vettig investering i ett hushåll som vårt.

I mammans köpstoppande och med de nyvunna uppenbarelserna om vad man behöver gentemot vad som bara är rent habegär hade jag puttat undan drömmen om en tjusig kvalitetsmaskin för köksbänken. Då mamman är stolt ägare till en Philipsmaskin som både knådar degar, mixar smoothies och hackar och river allt från nötter till ost var ju egentligen behovet allt utom verkligt. Hursomhelst nu när det har börjat bakas stora tunga surdegar flera gånger i veckan och dessutom skulle sitta fint med en passertillsats för mammans syltande har saker och ting kommit i annan dager. Till på köpet har gamle "Philips" börjat rassla och frusta när surdegarna kör sina 15-20 minuter och verkar lite väl svettig och varm för sitt eget bästa.

Så nu har alltså planerna på att uppgradera maskinparken börjat ta form och mamman dagdrömmer om allt spännande man kan åstadkomma med en flink och kraftfull assistent i köksregionerna. Men så var det ju den där lilla detaljen med sju lakan som skulle trollas fram innan färden går mot köksmeckat Bagaren och Kocken för adoption av en KitchenAid Assistent Artisan med stora tillbehörspaketet - köttkvarn, passertillsats, riv- och skärtillsats med tre olika trummor och den nya BeaterBlade vispen som förkortar visptiden med upp till 50%. Lite sucker för marknadsföring är jag alltså ändå!

Kosingen har jag ingen näsa att snyta ur när man är en deltidare som tar ut sina föräldradagar med låg ersättning, så i vanlig känd stil har jag satt mig själv en liten utmaning som går ut på att jag ska skrapa ihop pengar genom att sälja av de prylar som rensas ut i 10-saker-utmaningen. Som synes på min lilla mätare till höger har det redan snurrat in lite pengar via Tradera och jag kör hårt både där och på Blocket för att nå min heta assistentdröm. Fortsättning följer och i hopp om att fru Fortuna är här för att stanna tänkte jag också skicka in ett bidrag eller två till Fazers tävling "årets hemmakonditor" där totalt 15 veckovinnare belönas med varsin Ögon-profilerad KitchenAid fram till vecka 23. Håll tummarna!

10 kommentarer:

 1. Men lyckans dig som snart kommer kunna inhandla din egen Kitchen Aid. JAg är inte alls lika duktig på att spara men jag har flera sådana önskningar på min lista.
  Kitchen Aid
  Skärmaskin
  Espressobryggare

  Och alla är nödvändiga! :-)

  SvaraRadera
 2. Även jag har ett snudd på osunt begär efter en sån där underbar kitchen aid. Men ack, priset gör det omöjligt. Fast vad vore livet utan drömmar?
  Undrar fröken Dill

  SvaraRadera
 3. Kitchen Aid är sååå snygga. Men, tänk på att den bara är på 300 watt. Inget för surbrödsdegar..... har läst om flera bloggtjejer vars KA har skurit när de bakat bröd.
  Själv stod jag i valet och kvalet förförra året. Det blev en Bosch MUM6N22, 1000W + en passertillsats. Inte alls lika snygg som KA, men kan varmt rekomenderas.

  SvaraRadera
 4. Lycka till, håller med om att de är löjligt fina.
  Men dyra...

  SvaraRadera
 5. Hej, för ett år sedan köpte jag en Kenwood som jag är supernöjd med. Den är inte lika trendig och snygg som en KA men den rymmer mer och är starkare ... och några lappar billigare. Jag kan verkligen rekommendera den istället, i all fall om du är ute efter funktion vid brödbak framför design.

  SvaraRadera
 6. Visst är dom fina, själv får jag nöja mig med min gamla trotjänare som jag köpte på loppis för en sådär tio år sedan...fast den fungerar faktiskt förvånansvärt bra, om än inte så vacker!:) Lycka till!! /Karin

  SvaraRadera
 7. Tusen tack för grattishälsningen! Det känns helt fantastiskt att helt plötsligt vara 2-barnsmamma.

  Angående assistent så kan jag hålla med Mojebarn att Kitchen Aid kanske är lite för klena för stora degar. Kan annars rekommendera Electrolux Assistent, en underbar maskin att ha i köket.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh nu gör du mig avis. jag vill också ha men är så långt ifrån att få ihop pengar till en att jag slutat drömma för ett tag.

  Det ska bli spännande att följa och se hur snabbt det går att få ihop pengarna.

  /Nina

  SvaraRadera
 9. Den här funderar jag på. Tycker den är helt okej design mässigt och så är den på 1600w.

  http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/64260?opendocument&markID=90-20-75

  /Nina

  SvaraRadera
 10. Nu hittade jag en ny sorts kitchen aid som har 800w och 5liters degbunke och klarar upp till 1.5kilo degvätska. Den gröna varianten skulle passa mig perfekt. Ska nog ta mig en funderare på tradera, har en hel del barnkläder att sälja av.

  http://www.bagarenochkocken.se/shop/show_product.asp?artnr=aakm6120green&ref=%2Fshop%2Fshow%5Fcat%2Easp%3Fcat%5Fid%3D116%26amp%3Bhead%5Fid%3D21&cat_id=116

  SvaraRadera