19 februari 2010

Full pott

Fredagsförmiddagen bjöd på helmysig “playdate” hos lille kompisen Eric med mamma och därefter puttrade vi vidare för att hämta upp helgens bussällskap från tåget – världens bästa mormor och morfar! Med hem från staden kom också en fin laxsida som tillagades enligts recept från Buffétidningen. Resultatet var fantastiskt gott med en underbar symfoni av oväntade smaker som gifte sig perfekt. Uppenbarligen fortsätter Ica och Buffé att ta poäng hemma hos lilla familjen.

Fylld lax med parmakrisp

Fylld lax med parmakrisp, 4 port

700 g benfri laxfilé med skinn
70 g parmaskinka
1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor (ca 150 g)
4 soltorkade tomater i olja
1 dl grovriven västerbottensost
1 dl crème fraiche*
1 påse blandad sallad (125 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
smör eller olja till stekning
salt och peppar

Sätt ugnen på 175°C. Börja med parmakrispen. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem torka i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar. 
Skär laxen i 4 portionsbitar. Låt skinnet sitta kvar. Skär ett djupt snitt i mitten på varje filébit. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll av det mesta av oljan från kronärtskockorna och hacka dem grovt. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda detta med riven ost, crème fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar.
Fyll snitten i laxen med blandningen och låt det gärna komma upp ovanpå. Droppa över lite av den goda oljan från tomaterna. Ställ in i ugnen 15–20 minuter.
Dela körsbärstomaterna och blanda med salladen. Garnera laxen med parmakrisp. Servera med salladen och gärna klyftpotatis till.

Lånad bild



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar