20 februari 2010

OOC*

meltzer

Ikväll ska mamman och pappan göra något som för bekantskapskretsen torde verka högst okarakteristisk för de tu. Då tänker jag inte främst på faktumet att lilleman på egen hand ska tillbringa hela kvällen med sina favorit-morföräldrar och att hans föräldrar därmed får chansen att ge sig in till större staden för en barnfri kväll.

Det mest oväntade i sammanhanget är målet för kvällens utflykt – nämligen tredje delfinalen i den svenska Melodifestivalen. Tro’t eller ej! Kan tänkas underligt att mamman som aktivt bojkottat detta evenemang sedan eländet delades upp på en evighetslång följetong av “bortkastade” TV-lördagar med det ena bidraget sämre än det andra och en plågsamt utdragen orgie i telefonröstande.

Maken å sin sida är allt utom en schlagerentusiast och håller sig helhjärtat inom den moderna country-genren, men däremot är han en "jäkel på att köpa mängder med miljövidrigt flygplansbränsle på betald arbetstid. Statoil (tillika en av huvudsponsorerna till Melodifestivalen) verkar uppskatta hans köpkraft och ville därmed bjuda ekonomen med sällskap på en helkväll i sångens (och bränslets…) tecken. Gratis är som bekant gott och uppenbarligen svårt att motstå då det för ovanlighetens skull sammanfaller med ett generöst erbjudande om barnvakt.

Nog om detta för nu – rapportering följer med största säkerhet efter att mamman retat upp sig på dessa unga bruttor i alldeles för slampiga scenkläder, Meltzers maniska hårrufsande, för blaskiga gratisdrinkar…eller vad det nu kan tänkas vara som upprör en hemmamamma från landet.

* OOC = Out Of Character - inconsistent with one's personality, disposition, or usual expected behaviour

Uppenbarligen finns det de som fokuserar mer på musiken som konstart, eller vad det nu kan tänkas kallas...

GP, GP, DN, DN, SvD, SvD, Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan2 kommentarer:

  1. Åh va jag blir avundsjuk. Jag är en riktig riktig schlagernörd. Jag formligen älskar detta spektakel till show, kläderna, danserna, men absolut inte alla låtarna. Helheten är dock fantastisk, schlagerkväll ikväll hemma hos oss :-D.

    Hoppas ni får en kul kväll.

    /Nina

    SvaraRadera
  2. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att gå på en deltävling, blir nog annat än att sitta framför tv´n. Ha det så trevligt och vifta mycket med ballongerna! Eller så kan du ju passa på att göra bloggreklam med en stor Mimmis mammaliv-banderoll;)

    SvaraRadera