10 februari 2010

En sån röta

kaffe En snöröjare i “Götet” halkade, föll över takkanten och stackaren blev hängande i en livlina 20 meter upp i luften. Han återger hur han föll framstupa och såg marken långt nedanför med den myllrande trafiken och flanörerna nere på trottoaren och kommenterar krasst det hela med: “I ett sådant läge tror man att man skall dö!”

Tur i oturen blev denna góa gubbe hängande utanför Arbetsförmedlingens fönster och bestämde sig helt sonika för att knacka på. En förvånad kvinna tittade upp, öppnande fönstret och lät den stackars vettskrämde snöröjaren kliva in. Vidare berättar Göteborgs Posten att kvinnan fann sig väl för det överraskande besöket, babblade på om Gevaliareklamen och frågade om den stackars snubben ville ha en kopp kaffe?

Vadå TV och reklamskadad? Ungefär i klass med den gången mamman bevittnade en mycket skröplig gammal dam bli brutalt omkullknuffad och väskryckt. Rådig som man är halades mobilen upp för att tillkalla valda delar av polis och räddningstjänst. Med adrenalinet pumpande och en stackars kvidande tant vid fötterna blev man då lagom snopen att mötas av en röst i örat som deklarerade: “nummer 9-1-1 har ingen abonnent”.

Nej just det, det är ju bara i filmerna från det stora landet i väster som man rådigt brukar “dial 911”… så mycket för den vardagshjälten…som dock sansade sig snabbt och provade det mindre “mytomspunna” 112.

…och på tal om ingenting upptäckte jag alldeles nyss att Hemköp denna vecka erbjuder pangpris på ekologiskt Gevaliakaffe – 2 paket för ynka 49 riksdaler!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar