11 februari 2010

Vardagsmat á la pronto

Emellanåt besegrar både tiden, hungern och bristen på organisationsförmåga den lilla familjen och då är det tur att man har något snabbt och lätt att fiska fram ur frysen. Inte vidare klimatsmart och säkert tvivelaktigt i köttmängd är kycklingfärs, men då och då hamnar produkten i kundvagnen av två anledningar – A den kan snabbt förvandlas till en portion barnmat som lilleman uppskattar smaken på lite extra och B jämt och ständigt kan man i vår affär hitta den till halva priset med kort datum. Alltså utmärkt att dumpa i frysen för en körig dag framöver!

En snabb favorit hos hela lilla familjen är en enkel kycklingversion på traditionell Chili con carne. Nötköttet har bytts ut mot kycklingfärs och blandas med de något klimatvänligare vita bönorna (om man bortser från ev. resulterande mänskliga metangasutsläpp….)

chili
Chili con chicken, 4 port

350 g kycklingfärs

2 vitlöksklyftor*

2 tsk olivolja*

1 burk krossade tomater*

2–3 tsk chilipulver

1 köttbuljongtärning*

1 burk (stora) vita bönor *

1/2 dl hackad persilja

2 dl matyoghurt *

Skala och hacka vitlöken. Stek färsen i oljan, lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt krossade tomater, chilipulver och smulad buljongtärning. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i grytan. Låt allt koka 2–3 min. Rör ner persiljan och hälften av matyoghurten. Servera med något grönt och resten av matyoghurten.

*ekologiska ingredienser, bilden är lånad från Arlas receptbank1 kommentar:

  1. Tänkte passa på att tipsa om en tävling på min blogg. 5st vinnare av mat & bak produkter från mika design! Var med du oxå:)

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html

    SvaraRadera