Hittade av en slump till supertrevliga bloggen Söta saker som kommit på den kluriga idén med Månadens sötsak. Initiativet går ut på att bloggaren Tea varje månad presenterar ett tema som vi ivriga läsare sedan ger oss i kast med att experimentera in i vårt bakande, lagande eller annat pyssel i köksregionerna.
Temat för januari var “polkagris” och i sista sekund hann mamman med att svänga ihop, presentera och få sitt lilla bidrag entusiastiskt testat av både make och son – till lika sockerråttor. Inspirationen kom från makens berättelser med något drömskt i blicken när han talar om sin “salig” farmors polkagrisparfait. God hustru som man är grävdes ett gammalt beprövat recept på hasselnötsparfait fram för anpassning - minus hasselnötter, plus en påse (under våldsamma former) krossade polkagrisar blev ett riktigt anständigt resultat:
Polkagrisparfait á la salig farmor
2 äggulor*
5 msk florsocker*
3 dl vipgrädde* – vispad
ca 100 g krossade polkagrisar
Vispa äggulor och florsocker pösigt, blanda med den vispade grädden och blanda ner polkagriskrosset. Frys i bakform klädd med gladpack. Frys minst 4 hr och sänk snabbt ner i varmt vattenbad innan du stjälper upp och garnerar med t.ex. riven mörk choklad.
Easy-peasy-lemon-squeazy, men ack så gott!
Här hittar du fler bidrag på temat polkagris.
*ekologiska ingredienser
Tweet
Lämnar ett litet avtryck i din blogg....
SvaraRaderaLåter som en hit! Jag ska nog ta o testa idag. Letade efter ett gott recept på något med polkagrisar i o det här lät ju hur gott som helst... /Anna
SvaraRadera