29 januari 2010

Latmans-TexMex

sombrero

Häromdagen skrev Fröken Dill så inspirerande om “Nytändning i taco-land” att man skulle kunna gissa att halva bloggvärlden därefter spenderade fredagsmyset i TexMexland. Så även lilla familjen, om än modell bekväm med lite mindre småpysslande än vanligt. Vi tog nämligen steget fullt ut och provade en tacopaj som vi länge funderat på.

Tacopaj, 4 portioner

2 ½ dl vetemjöl*

125 g smör*

2-3 msk kallt vatten

Fyllning

400 g nötfärs*

tacokrydda (vardera 1 msk av chili, spiskummin och majsena, 0,5 tsk kakao respektive salt, lite cayennepeppar)

1 dl vatten

2 dl crème fraiche* kryddad med paprikapulver och chili

1 stor tomat, skivad

1 burk skivade jalapeños

2-3 dl riven ost

Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till pajdeg, låt vila, tryck därefter ut den i en normalstor pajform. Förgrädda 10 min i 225 C.

Bryn köttfärsen, tillsätt tacokrydda och vatten. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter. Lägg nötfärsfyllningen i pajskalet, bred över crème fraiche. Fördela tomatskivorna och jalapeños ovanpå. Strö till sist över osten. Grädda pajen 10-15 minuter tills den fått fin färg.

Vi serverade med ekologiska tortilla chips (Ica’s I love eco), guacamole (avokado, tomat, lime, vitlök, salt), salsa och iskall Corona Extra med en limeklyfta – såklart!

*ekologiska ingredienser



1 kommentar:

  1. Det är en riktig klassiker den där tacopajen. Om jag inte minns fel så har jag också bloggat om den. Trevlig helg!

    SvaraRadera