2 december 2009

Ur led är tiden...

...när man på Coop Forum den 2 december hittar två stora displayer med semlor/fastlagsbullar från deras s.k. hembageri (bor den stackars bagaren på stormarknaden?). Dock misstänker jag att dessa bakverk med sin milslånga innehållsförteckning med mängder av E-nummer kommer att stå kvar och se i stort sett likadana ut framåt februari när vi mer traditionella semleätare börjar fundera på en premiär.

Fast det är klart, då bakar jag hellre mina egna vetebullar på jäst, mjölk, smör, vetemjöl, socker, salt och kardemummakärnor. I dem ska det vara mandelmassa bestående av endast mandel och socker och på det gammal hederlig ekologisk vispgrädde. Det blev 10 ingredienser!


2 kommentarer:

 1. såg ett recept på saffranssemlor som lät så otrligt gott. Det måste jag testa till jul. Kanske med kardemummagrädde och någon lite kryddig sylt. Eftersom jag inte tål nötter så är semlor något som jag alltid våndas för, eftersom jag älskar det men inte kan äta när det bjuds på jobbet tex.
  Dock började jag experimentera vilt med olika fyllningar härom året och det finns helt klart likvärdiga alternativ.

  Lite äckligt att de serverar e-nummer semlor nu i dec på coop.

  /NIna

  SvaraRadera
 2. Go for it!

  Jag har blivit lite lat... men jag ska bättra mig igen. Har nämligen inte råd med alla E-nummer... betydligt billigare och godare att baka själv!

  SvaraRadera