23 december 2009

Gammelmormors chokladrutor


...får vi väl lov att döpa om de här läckerbitarna till nu när vi alstrat ännu en generation inom familjen. Chokladrutorna fanns alltid hemma hos mammans mormor och allra godast smakade de när man smygåt dem frusna direkt ur mormors frys.

1,25 dl vetemjöl*
0,5 tsk bakpulver
100 g smör*
1,5 dl socker*
1 ägg*
2 msk kakao*
0,5 tsk vanilj*
1,5 dl hackad mandel eller nötter

Rör smör och socker pösigt och tillsätt, ägg, siktad kakao och mjöl blandat med bakpulver och vanilj. Bred ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt- Strö över nöt/mandelhacket. Grädda 10-12 min i 200C.

*ekologiska ingredienser

...hu, jag känner hur både fläsket och diabetesen smyger sig på...nu får det vara slut med fett/sockerstinna anrättningar, men jag passar på att konstatera att Monica Ahlbergs wienernougat var precis så underbar som hon ville påskina, medan Ernst Kirschsteigers knäckbräck inte kommer i närheten av några 40-talisttänder i jul - det blir för dyrt! Länkar till recepten finns i inlägget här.


1 kommentar:

  1. Såg ju alldeles för goda ut för att inte hamna i min recept-test-lista! Godisåret utan godisinköp ser ju lockande ut när man ser såna här små recept!! :)

    Och så har jag ju en mycket spännande faktabok att läsa också!

    God fortsättning!

    Kram!

    SvaraRadera