7 november 2009

Kladdkakans dag


...är det tydligen idag den 7 november kan man läsa på sajten Temadagar. Inte mig emot, men just kladdkaka är ju tyvärr inte allmänt känt för att uträtta några stordåd när man som mamman slåss mot en envis fläskometer.

Naturligtvis hade jag inte haft en aning om denna högtid (och hade därmed kunnat spendera hela lördagen i lugn och ro utan väckt kladdkakeabstinens!) om det inte hade varit för att jag igår råkade slå på Efter Tio (avslöjad! - men jag vidhåller att Malou von Sivers måste vara TVs sämst pålästa och minst inspirerande journalist/intervjuare!) just som en av mina konditorfavoriter Mia Öhrn dök upp i rutan - titta på TV4Play. Här hittar du Mias tips om hur man lyckas med kladdkakan. Själv trodde jag dock att just kladdkakan var ett av de få bakverk som det inte går att misslyckas med.

Man kan ju stilla undra (medan man säkert med all rätt gissar att det förmodligen antingen är "fett"- eller "sockerbranschrådet" som ligger bakom) vem det är som sitter och tänker ut alla dessa mer eller mindre meningsfulla dagar som ska firas. Imorgon är det i alla fall dags för dagen för några riktigt viktiga personer och det ska såklart firas med pompa och ståt!
Den härliga bilden är lånad från TV4.


3 kommentarer:

  1. Jag brukar också fundera lite på de olika dagarna som gör att vi "får" äta bullar, kakor och bakelse.... i vilket syfte finns kanelbullensdag till exempel eller varför firar man Gustav Adolfs dag med en bakelse? Skumt....

    Ha det gott med din kladdkaka! Kanske att jag också skulle ta mig an en bakdag?

    SvaraRadera
  2. Kladdkakans dag?! Vilken bra dag!!! Den ska jag fira nästa år: ) Vilken fin toppbild på dig där vid livbojen och vattnet.. trevlig helg. Mari.

    SvaraRadera