10 november 2009

Försenat aprilskämt?


Har jag missat att det är första april idag?

Läser i Hallands Posten: "Kommundirektören köpte hattar för 18 000" - det har alltså köpts in 60 färgglada hattar för det facila priset 300 kr styck för att göra de anställda mer innovativa. ...tydligen ett effektivt arbetsverktyg för att uppnå otraditionell problemlösning. Kommundirektör Kristina Kosunen-Eriksson tycker inte att investeringen är fel i tiden på något sätt trots att Laholms kommun liksom de flesta andra kommuner är under hårt sparbeting. Vidare: "...det här en liten summa i sammanhanget. Det här är ett arbetsverktyg, en otraditionell problemlösning...färgerna står för olika sätt att tänka, och hattarna ska hjälpa bärarna att hitta nya infallsvinklar på problemen..."

Måtte bärarna (med eller utan hattarnas hjälp!) komma på ett innovativt svar till de unga eller gamla kommuninvånare som eventuellt påstår att 18 000 kr kunde kommit till bättre nytta inom barnomsorg, skola, äldreomsorg eller någon annan liten "skojsig" aktivitet som kommunledningen kanske ägnar sig åt att diskutera under sina hattparader. Kanske till och med ett svar som övertygar lite bättre än kommundirektörens: " Någonstans måste man få vara lite galen och tänka fritt".

Mer uppmärksamhet röntes med all rätt i SvD, Aftonbladet, GP och DN.
Bild från Hallands Posten.


3 kommentarer:

 1. Du måste skämta!?!
  Tar nog faktiskt priset!
  Dummaste jag hört.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker vi ska ha fina hattar på Astra Tech :) Förslagslådan nästa!

  SvaraRadera
 3. Visst finns det säkert bättre sätt att spendera 18 000 kronor, det finns det väl alltid. Med det sagt tycker jag att idén kan vara intressant.

  Lite synd bara att det är så svårt att utvärdera den.

  SvaraRadera