28 november 2009

En köpfri dag


Idag lördag är det Buy Nothing Day, eller En Köpfri Dag, som firas världen över av miljoner människor som har fått nog av konsumtionshetsen. Kampanjen syftar till att väcka medvetenhet om våra tokiga konsumtionsmönster och att visa på alternativ. Dagen manifesteras naturligtvis genom att man helt och fullt låter bli att handla under 24 timmar och mamman med två dagar kvar av sitt köpstopp är såklart helhjärtat med.

Just i denna stund sitter hon på tåget till Stockholm för att äntligen få hälsa på nye fine lille systersonen och på sätet bredvid ligger en trave böcker från lokala biblioteket, en termos medhavt kaffe och en påse med några mackor och en hembakt mjuk pepparkaka. Här ska plånboken stanna i väskan hela dagen lång!

Loa med ecolocobloggen har tagit ett utmärkt initiativ och stänger sin webbutik under ett dygn för att markera Buy Nothing Day - underbart!


Kulig bild lånad från En Köpfri Dag


2 kommentarer:

  1. Hoppas att du får en fin dag i the big city. Det är ju trots allt lönehelg även om det nu är en köpfri dag.... lär nog inte märkas.

    SvaraRadera
  2. Bra att du uppmärkasammar detta! Det gillar jag :)

    SvaraRadera