2 november 2009

Antikrundan

Väl hemma igen reflekteras det nu över de stora äventyren som upplevdes i Skåneland förra veckan. Mamman och lilleman hängde med mormor ner till lokala ICA-butiken i Skanör ett par gånger och bevittnade vad som närmast skulle kunna beskrivas som "antikrundan". Den lilla butiken var till bredden full av mer eller mindre tjusiga damer i "övre" medelåldern i sällskap med sina fyrhjuliga vänner - rollatorerna! Vårt unga sällskap på 10 månader, dryga 30 (ja i vart fall än så länge närmre 30 än 40!) och mormor på 60+ sänkte dramastiskt medelåldern med säkert ett halvsekel.

En eloge till damerna som tog sig samman och gick/rullade till butiken kl 15.00 på en fredagseftermiddag istället för att tvunget trängas med föräldrar och trötta dagisbarn en och en halv timme senare. Nu var det inte ortens "grand old ladies" som skulle avhandlas i detta inlägg utan en intressant observation som mamman gjorde på det inköpta smörgåspålägget. I lilla familjen inhandlas det inte ofta varor ur den manuella delikatessdisken av den enkla anledningen att den nitiska mamman där inte kan detaljgranska innehållsförteckningar (i alla fall förmodligen inte utan att bli lynchad av de övriga 15 väntande kunderna med nummerlapp i hand!) för att slippa allehanda mer onödiga tillsatser.


Följdaktligen är mamman inte särskilt bevandrad i fenomenet stöldmärkning av skinkskivor och leverpastej i bit, men jag har kanske missat något helt!? Inte visste jag att dessa varor är så oerhört stöldbegärliga att ICA-handlaren ska behöva införskaffa (säkerligen för dyra pengar!) papperspåsar med inbygda "larmbrickor". För inte kan det väl vara så att ortens tjusiga damer "råkar" glömma lägga upp sin gåsleverpastej och vällagrade ost på kassabandet...???

Men det är klart - när kunderna ser ut så här.........

;-) kram till snälla mormor som underhöll och myste med barnbarnet från arla morgon till sena kväll. Här i alternativ Halloweenmundering. Kan förresten också intyga att mormor snällt och beskedligt betalade sina 9 kronor och 45 öre för leverpastejen!


2 kommentarer:

 1. Hej, Inte visste jag att de hade larmbrickor i skinkan och paten. Men såklart det behövs säkert.

  Kul med fler som tänker ekologiskt, jag gillar din blogg.

  Idag startade jag en tävling hos mig där vinnaren får ett presentkort ifrån min musli.

  /Nina

  SvaraRadera
 2. Mormödrar och deras barnbarn är något speciellt! Kärlek, som min son srev på kuvert som han postade till sin mormor idag... Och visst får de ställa upp och klä ut sig. Fin mamma! *ler*
  Tack för din goa kommentar och för att du följer mig!

  SvaraRadera