10 oktober 2009

Tvära kast...


...mellan världspolitik och slevar och kastruller i köket. Till det häromdagen omskrivna lammköttet (på tallriken!) lagades det också en busenkel äppelchutney som var lika snabb som utsökt till lamm och rostade rotsaker. Med förrådet fullt av pallade äpplen och övriga ingedienser på lut i skafferiet passade lilleman och mamman på att sno ihop ytterligare en sats på fredagseftermiddagen.



Lillen hade full show med halva köksinredningen och mamman passade grytan på spisen som på nätta 20 minuter trollade fram en ljuvlig chutney genom att koka ihop:



1 kg äpple i bitar
1 grovt hackad lök
1 kanelstång
3 cm riven färsk ingefära
1 tsk curry
2 dl äppelcidervinäger
5 dl socker
2 dl sultanrussin
10 svartpepparkorn
salt


1 kommentar:

  1. Åh, vad bra !Jag älskar chutney och ska genast ställa mig för att koka det !

    SvaraRadera