Just nu faller man ju över så fantastiska erbjudande på säsongens råvaror att det bara inte går att motstå. Vid ett besök hos den lokala gårdsbutiken häromveckan fick man 2 valfria squash:ar för 10 kr. Naturligtvis plockade man på sig två rejäla rackare och så stod man där rådvill en söndag kväll med 3 kg squash som behövde beredas på något sätt. Valet föll denna gång på en busenkel marmelad:
1 kg squash - skalad och i bitar
2 citroner - saft och strimlat skal
6,5 dl socker
Blanda i kastrull och låt stå kallt ett dygn. Koka i 45-60 min, puréa och häll upp på varma burkar. Simsalabim, så fanns det ett ännu en sorts marmelad i kollektionen inför mörka höstfrukostar.
1 kg squash - skalad och i bitar
2 citroner - saft och strimlat skal
6,5 dl socker
Blanda i kastrull och låt stå kallt ett dygn. Koka i 45-60 min, puréa och häll upp på varma burkar. Simsalabim, så fanns det ett ännu en sorts marmelad i kollektionen inför mörka höstfrukostar.
Tweet
Squashmarmelad, vad spännande!!! Jag köpte en god squashinläggning förra året, en ättiksinläggning med vitlök och chili som var toppengod.
SvaraRaderaHälsar fröken Dill