3 september 2009

Squashmarmelad


Just nu faller man ju över så fantastiska erbjudande på säsongens råvaror att det bara inte går att motstå. Vid ett besök hos den lokala gårdsbutiken häromveckan fick man 2 valfria squash:ar för 10 kr. Naturligtvis plockade man på sig två rejäla rackare och så stod man där rådvill en söndag kväll med 3 kg squash som behövde beredas på något sätt. Valet föll denna gång på en busenkel marmelad:

1 kg squash - skalad och i bitar
2 citroner - saft och strimlat skal
6,5 dl socker

Blanda i kastrull och låt stå kallt ett dygn. Koka i 45-60 min, puréa och häll upp på varma burkar. Simsalabim, så fanns det ett ännu en sorts marmelad i kollektionen inför mörka höstfrukostar.


1 kommentar:

  1. Squashmarmelad, vad spännande!!! Jag köpte en god squashinläggning förra året, en ättiksinläggning med vitlök och chili som var toppengod.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera