3 augusti 2009

Första utmaningen


Den stackars maken återvände till jobbet idag och mamman och Max började dagen med en lång sovmorgon följd av gosande och bokläsning i soffan medan regnet piskade på rutorna. Så långt var allt frid och fröjd med köpstoppet tre dagar in i utmaningen, men dagen var inte slut där. Pappan hämtades upp från jobbet lite tidigare än vanligt för klippning av både honom och mamman i skift, medan den lille hölls underhållen med bananätning och tittande på en väldigans massa färgglada shampooflaskor.

Klippning och färgning hör ju till de tillåtna utgifterna som förebygger förfall av mamman och orsakade därmed inte någon större stress. Det gjorde däremot för första gången resultatet av denna behandling som gjorts så många gånger förut. Vad den annars så duktiga frisören glömde berätta var att hon tog chansen att testa ett nytt märke av hårfärgningspreparat på mamman och låt oss sammanfatta det som att resultatet blev definitivt inte som varken frissan eller kunden tänkt sig eller för den delen kunde föreställa sig i sina vildaste fantasier. Mammans misstankar om att något eventuellt hade gått aningens snett väcktes när det rann ner en liten rännil med lila färg på kinden och frissan liksom drog efter andan när hon lyfte på handduken som håret var insvept i efter tvätten.

Inte lätt att beskriva resultatet....., men den sedvanliga mörkare bruna basen med diskreta ljusare slingor resulterade på något sätt i svart/lila med rosa inslag. Kanske inte exakt vad man tänker sig på en helylle, syltkokandes hemmamamma med etanol-Volvo och ett brinnande intresse för pyssel i trädgårdslandet. Lillen hade suttit snällt i flera timmar, så att börja om behandlingen från början var inte att tänka på idag. Nu får mamman häcka här hemma tills onsdag kväll då frissan har lovat att försöka trolla tillbaka lillens vanliga morsa. Tack och lov tog lilleman dagens äventyr med ett leende...som vanligt.

Så tillbaka till köpstoppsutmaningen då. Vi befann oss i en stadskärna, mamman vandrade runt olycklig med en lila-rosa buske på huvudet och maken rapporterade gladeligen att stadens Åhléns skulle stänga och hade 50% PÅ ALLT! Neeeeeeej - ge mig styrka! Fråga mig inte hur det gick till, men kanske hade det något att göra med att lillen hade en bralt i blöjan som behövde åtgärdas, kanske var mamman i allt för djup chock över sitt nya uppseendeväckande utseende eller kanske är övertygelsen om köpstopp helt enkelt tillräckligt stark? Vad vet jag, men på något sätt kom vi därifrån utan att mamman ens gjorde ett utbrytningsförsök ur den rullande bilen.

På vägen hem blev ett stopp på Coop Forum nödvändigt och vad hade de inte målat över hela fasaden där om inte "30% på alla trädgårdsväxter och trädgårdsmöbler"........och vi som behöver både ett nytt större bord till altanen och i rabatterna finns det ständigt små hål att fylla. Måste ge mig själv en klapp på axeln när jag konstaterar att jag kom därifrån med endast en, dock galet överprisad, Ben & Jerry's glasskartong men fullt inom ramarna för köpstoppet. Jippi vad jag är duktig! Så summa summarum, Max har en ny Dame Edna-liknande mamma som glädjande nog slapp betala för den lilla färgfadäsen och kom hem helskinnad med bara en klippning på spenderkontot.

1 kommentar:

  1. tack för besöket på min sida!! läste om ditt köpstopp här nedan, vilken bra ide, för visst följer en hel del onödiga prylar med hem..

    SvaraRadera