4 augusti 2009

Purple hair, purple hair...

Hujedanemej vad mamman ser ut i håret, så tack och lov att regnet öser ner och gänget inte har några mer vidflygande planer än hemmapyssel och en tur till biblioteket. På pysselplanet ska det meckas ihop etiketter till alla syltburkar och saftflaskor som nu trängs i kylen. Till mammans stora förtjusning följde lillkillen och hans pappa alldeles frivilligt med ut i skogen på pappans sista semesterdag och det plockades blåbär så det stod vidan till.I år har mamman för första gången tagit till det tunga artilleriet och blåbären kunde effektivt (relativt sett då plockning av vilda bär måste vara något av det mest tidskrävande man kan ägna sig åt!) håvas in med en traditionell , men i mammans ögon ultraproffsig, bärplock. Att halva skogen följer med hem kan det vara väl vara värt då man kan ägna sig åt rensningen sittandes på en bekväm stol med benen utsträckta, i trevligt sällskap av ett glas rödvin och med en förtjusande frånvaro av minsta lilla surrande mygga. Det här blir nu melodin framöver! Man blir visst lat med åldern...

Medan mamman plockade blåbär skötte pappan den s.k. markservicen....


...och roade sig med familjens favoritleksak - systemkameran!Just nu är mammans största i-lands problem dock att de tomma syltburkarna börjar sina och bären får ta plats i frysen i väntan på att annan sylt äts upp. Det blir ju liksom inget naturligt inflöde av utmärkta begagnade sylt- och marmeladburkar när man kokar sylt på löpande band själv och inte bär hem diverse produkter från butikshyllorna. Så om någon i den närmsta kretsen eventuellt skulle fundera på någon sorts uppvaktning i samband med mammans födelsedag som närmar sig i galopperande hastighet är ett hett tips att göra en djupdyning i återvinningen efter ett par luktlösa bättre begagnade sylt och marmeladburkar. Kraven är modesta, men mamman har märkt att sylt i gamla jalapenoburkar är mindre lyckat.

Beträffande biblioteksbesöket måste jag erkänna att mina fördomar säger mig att mamman förmodligen (förhoppningsvis!) inte sticker ut alldeles för mycket då denna instutition har en förmåga att dra till sig en hel del besökare av det mer bohemiska slaget som uttrycker sin bohemiska läggning just på det viset mamman idag något missvisande utstrålar sin fåfänga att vara "piffig". Ursäkta den som tar illa upp, men bortsett ifrån makens favoritfilmbutik i stan (där man då och då snällt får följa med och stå lite snällt vid sidan och betrakta kufarna - i utbyte mot hans tålamod i en eller annan mer "tantinriktad lokal") råkar just biblioteket vara det ställe som drar till sig flest "alternativa individer". Men vem är jag att döma när jag nu själv kommer att bli en av de flitigare besökarna!?

Under köpstoppet blir bibblan naturligtvis en fantastisk resurs för både slukande av diverse mer eller mindre glassiga tidningar och så har mamman alldeles nyss upptäckt det förträffliga i att för en futtig femkrona kunna beställa just boken man önskar hemma från den bekväma "surfarsoffan". Damerna på biblioteket verkar nästan skämmas när de kräver in femman, men de har de ju definitivt ingen anledning till. Idag ska det hämtas Fixarboken: stora och små pyssel för de minsta fixarna och deras hälpredor - katshing, så hade vi sparat 212 riksdaler! ...och ja, jag vet att min son bara är sju månader gammal, men man måste ligga i framkant beträffande allt pyssel vi ska ta oss an i framtiden. Det är körigt att vara hemmamamma.....

6 kommentarer:

 1. Införskaffade mig en bärplock igår som jag snart måste inviga för just nu finns det ju blåbär i massor.

  Duktig du är med allt syltande =)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för kommentaren i min blogg, det var väldigt trevligt att läsa. Och jag får säga det samma. Kul att hitta en ny blogg.

  Gillar själv ekologisk mat och ska läsa din blogg med stort intresse!

  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Är du lila i håret? Fniss fniss....Vilka härliga bilder i blåbärsskogen. Ja idag var det kul och Lotta ser ut som ett proffs. Hon har knäppt som bara sjutton.
  Kram Anne

  SvaraRadera
 4. Hej Mimmi,
  Du är ju så skicklig med din kamera. Underbara bilder!!
  Jag skall följa din blogg även om jag inte befinner mig i småbarnsperioden.Känns som om du vill förmedla viktiga saker.
  Kram från Sassa

  SvaraRadera
 5. Hi hi låter härligt det där med att sitta och rensa bär i lugn och ro med ett glas vin.
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det härligt med egenlagad sylt. Jag har själv gjort ett antal burkar med sylt i sommar och det är ju såå gott!

  Kram på dig!

  SvaraRadera