6 juli 2009

Hemma igen

Då var vi hemma i Halland igen och sommarkollon på Sveriges sydligaste riviera var slut för den här gången. Vi säger tack till mormor och morfar för allt duttande, mysande och gosande med den lille sötnosen, medan mamman glatt fick båda händerna fria att baka, laga mat och till och med läsa ett par sidor. Morföräldrarna ställde dessutom villigt upp på att äta sig igenom ett antal tårtor som provbakades inför lillprinsens "Välkomst kalas" som äger rum senare denna vecka.

Vid hemkomsten blev det naturligtvis ett kärt återseende mellan far och son som för första gången varit ifrån varandra nästan en hel vecka. Under tiden mamman åter kelade med sina odlingar syntes far och son både galoppera frustande genom trädgården och ljudligt flygandes sina favoritflygplan över skötbordet. Lilleman var hur nöjd som helst!


Utöver den givna glädjen att återförenas med sin käre make och den underbare barnafadern uppstod det ytterligare ett moment av extas när mamman lyckligt konstaterade att trädgården hade skötts minutiöst av den egentligen ganska ointresserade maken. Hans omsorgsfulla vattnande och pysslande, kanske något lite hjäpt av det fantastiska vädret, hade resulterat i en prunkande grönska utan dess like. Bäst av allt hade både potatis och morötter växt till sig så att den allra första underbara skörden kunde genomföras. Dessa fantastiska primörer avnjöts under många oh-ande-och-ah-ande tillsammans med grillkockens underbara oxfilé och ett utsökt limesmör (smör, skal+saft av en lime och rökt flingsalt).
1 kommentar:

  1. hej och tack för titten på min blogg nu hittat jag ju till dig också! Vad skönt att vara föräldraledig det är den bästa tiden jag haft. Mina troll är 5 och snart 8 år nu. Mysigt det låter att hälsa på föräldrarna och bara umgås! Ha det så gott och vilken fin blogg du har! Kram från Maria

    SvaraRadera