9 juli 2009

Fullt upp


Idag blir det fullt ös i "bregott-fabriken" då förberedelserna för lillkillens partaj på lördag har satt igång på allvar. Den lille prinsen som växer upp med hedningar till föräldrar kommer inte att bli döpt och därför var det på sin plats att ställa till med en alternativ familjehögtid för att fira lyckan att detta underbarn kommit till just oss. Farfar kallar det sekulariserat dop - vi kallar det en välkomstfest för Max!

Som vanligt kommer man förmodligen att få besöka ortens alla matvarubutiker då det alldeles säkert kommer att gapa tomt på just den hylla där den kritiska ingrediensen till varje rätt borde stått. Lillkillen kuskar såklart med glad i hågen och charmandes varenda kotte som kommer i hans väg. Att gå ut med en liten solstråle i barnvagn är lite av fenomenet "flugor till en koblajja" - varenda kotte dras till vagnen för att dutta och kolla in det stora leendet. Jättekul, men just idag gör det inget om vi får fri passage - frågan är om man ska sätta en papperspåse över huvudet eller en maskeradmask á la surpuppa på den lille!?

När väl råvarorna samlats in från allehanda håll är det bara att hålla tummarna att den lille mannen nöjer sig med en eftermiddag på gymet - ja babygymet alltså, så att mamman kan sätta igång att baka Leilas mazarintårta med fläderkräm och en rejäl Pavlova, rimma laxcarpaccio, baka örtbröd, röra ihop diverse tilltugg och tusen andra ambitiösa projekt som ska hinnas med.


2 kommentarer:

  1. Oj, oj en hel del att stå i ser jag. En massa godsaker som ska göras.

    Inte alltid lätt med en solstråle i vagnen, känner igen det fenomenet, haha.

    Hoppas du hittar dina varor utan att behöva kuska stan runt.

    SvaraRadera
  2. Oj vad gott det där låter. Hoppas lillkillen är nöjd under babygymmet då det låter som att du har en hel del att stå i. Lycka till! Kram sofia

    SvaraRadera