29 juni 2009

Tänt var det här!Efter en underbar helg i strålande sol med trevligt besök från svärfar och svåger måste det bara dryftas ett par ord om det underbara fenomenet att tillaga sin mat utomhus. Gällande miljövänlighet och klimatsmart leverne är tyvärr den lilla familjen helt ur kurs på den här punkten, men ibland får man väl tillåta lite njutning att gå före helylleförnuft!? I vårt fall handlar det om att det har inhandlats en superduperdunderbra tradionell klotgrill för kolgrillning, vilken snabbt blivit en av pappans ögonstenar utöver den givne lille sötnosen.

Familjens svettige och lätt vidbrände (denna gång tack och lov pga den gassande sommarsolen, snarare än en olycka i samband med middagsmaten!) grillmästaren låter hälsa att de högklassiska produkten från Weber bara måste pimpas för allmänheten på grund av sin förträfflighet. Säger han det är det väl så, även om mamman gärna levt vidare i föreställningen att hon på något vis lyckats snärja landets skickligaset grillkock. Hursomhelst har det hela veckan grillats vareviga kväll och det dåliga samvetet att halva Amazonas urskogar eldats upp till trots har det njutits i fulla drag. Det har blivit laxsida med rökig rosépeppar glaze, helstekt fläskfilé med BBQ-sås och ananas & bönsalsa, chili/lime/honungs-marinerade fiskspett och utsökt sesammarinerad oxfilé med timjangrillad färskpotatis.

Måtte det strålande vädret snart ge med sig ett par dagar, annars är det snart lika ekande tomt i djurriket, plånboken såväl som i regnskogen. Börjar misstänka att initiativet att i alla fall inhandla en miljövänlig elektrisk grilltändare snart eventuellt inte kompenserar fullt ut för vår vällevnad - måste släcka en lampa eller två omedelbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar