6 juni 2009

Nationaldagspromenad


Mamma och Max är ensamma under helgen då lyckosten till pappa har dragit till huvudstaden för att njuta av Bruce Springsteen. Egentligen skulle hela familjen fira nationaldagen i Stockholm, men då den tilltänkta konsertbarnvakten, och tillika numera "moster Pricken", insjuknade i vattenkoppor fick planerna läggas om. Istället lyxade mor och son idag till det med en långpromenad i de försommarvackra omgivningarna hemmavid, krönt av en picknick med havsutsikt.

Bäst att hålla sig i när mamma kör vagn som en galning....


För en riktig picknick behövs naturligtvis en nybakad kaka och mamman svängde ihop en utsökt Chokladsockerkaka till vilken inspiration hämtats hos bloggkollegan Hallon & Blåbär. Jättegott, men nästa gång dubblar jag mängden kaffepulver för en lite vuxnare smak.


Lillen låg som vanligt tålmodigt jollrandes på sin lammfäll medan mamman bara var tvungen att föreviga kakan och framförallt prova gårdagens underbara fynd - ett vackert grönt tårtfat på fot till rena fyndpriset. Att fyndet blev lite mindre "fyndigt" iom att diverse andra köks- och inredningsprylar slank med i korgen pratar vi tyst om. Det är förfärligt att shopping och konsumtion emellanåt kan ge sådan tillfredsställelse - jag får jobba på det där....


Nu blir det marsch i säng tidigt på en lördagskväll - det tar mer på krafterna än man tror att mysa runt med en glad liten grabb 24hr om dygnet. Vi längtar efter dig pappa!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar