15 juni 2009

Gôtt mos!

Häromdagen tramsade mamman och pappan runt med den lille och tog (i deras obotligt avgudande föräldraögon) söta arrangerade bilder, så som denna....


Dagens sanning rörande matintag och bordsskick är ju dock helt annorlunda om man är ärlig...


Lilleman har uppenbarligen börjat med sina små smakportioner och är som synes alldeles överförtjust. Vi har haft turen att lillen har ätit duktigt alldeles från första stund på BB och det har aldrig varit något annat än glada miner då det varit dags för tankning. Just därför (och förmodligen för att BVC var vänliga och visade en uråldrig film på föräldraträffen om en liten odåga som spottade och protesterade bara en potatis kom in i rummet - typ!) funderade man på om det kanske var nu det stora eldprovet i föräldraskap skulle komma. Men icke, det tog ett par försök att få slickat av skedens lilla potatismoskludd första gången, men sedan dess har motoriken kommit på plats och lilleman mumsar på. BVC tipsade om att börja med "snäll" potatis, men det tyckte Max snabbt var lite "B" - ju smakrikare, slemmigare, grönare, etc. desto bättre!

Favoriten just nu är blomkålsmos med lite potatis i (örk säger mamma och pappa - väldigt tyst!), mjuk och "slajmig" avokado och den urläckra mangon som man blir rent tokig när den tar slut i skålen. BVC säger ett par tsk, men Max kräver åtminstone en halv banan åt gången och vad gör man som mamma? Nog måste det vara en bra start i livet med god aptit på frukt och grönt...

Häromdagen handlade mitt inlägg om de två kokböcker som införskaffats som "mamma-lyx", men jag får väl krypa till korset och erkänna att det inte var riktigt hela sanningen. Med i paketet från Bokus kom nämligen också Johanna Westmans alldeles förträffliga Första och Andra Mosboken. En genialisk idé där den braiga kokboken om babymat levereras tillsammans med en färgglad pekbok för bebisen med diverse bilder på grönsaker och frukt som man kan önska sig till lunch. Både recepten, illustrationerna och ja hela konceptet får högsta betyg. Mer sånt!
På tal om bilden på Max ovan - behöver det tilläggas att hela ekipaget åkte rakt ner i badbaljan och tvättmakinen, respektive?


2 kommentarer:

  1. Jessica Y15 juni, 2009

    Tack för tips om barnmatsböcker, ska sticka till bokaffären imorgon. Men då jag även är halvfabriksköpare av barnmat så kan jag tipsa om barnmatslock på www.lidodido.com. Du kanske någongång köper ekologist barnmat på burk, då är dessa lock perfekta att använda. Tillverkade i Sverige för minimal miljöpåverkan.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset Jessica - eko-reko-mamman lär ju också komma till en gräns då det har kokats tillräckligt med stinkande blomkål och burken kommer fram. Böckerna är verkligen suveräna, så hoppas du får tag i dem. Det är otroligt hur snabbt de små knattarna växer - tack för de fina bilderna på din sötnos.

    SvaraRadera