24 juni 2009

Bambi på väldigt hal is


Medan den lille åt sitt morgonmål i sängen låg mamman som vanligt och funderade på vad dagens blogginlägg skulle kunna avhandla. Det fanns ett gäng olika idéer, men när rullgardinen drogs upp var dessa plötsligt totalt irrelevanta. Det visade sig nämligen att Bambi hade ägnat natten åt aktiviteter som bör skapa krigsrubriker av större mått. Detta lömska, i sagorna alldeles inkorrekt gullegulligt avbildade, lilla odjur har redan ett par gånger varit och nosat runt i mammans trädgårdsoas och lämnat små diskreta tjuvnyp. Dock hade hon fram tills idag tack och lov nöjt sig med grannarnas överdådiga penséeodlingar och svindyra ståtliga Ingrid Bergman-rosor, men idag kunde hon visst nedlåta sig till konsumtion av mammans simpla hemodlade plantor och 79-kronors-ros-från-Coop.


Så nu jäklar är det krig, Bambi-min-vän! Första steget blir att mamma och lillen ska ta sig ut och köpa det omvittnat effektiva blodmjölet så fort paltorna är på. Hjälper inte det kommer trädgårdsoasen förmodligen snart omgärdas av stängsel med taggtråd á la Guantanamostil eller så sitter mamman på vakt med en hagelbösse-attrapp nätterna i ända om det ska till. Vidare ska mammas lille sötnos till varje pris skyddas från all romantisering och förgulligande av detta odjur och den filmintresserade pappans påbörjade Disney-bibliotek åt guldklimpen får snällt gapa tomt under bokstaven "B" för Bambi.1 kommentar:

  1. Håller med dig fullkomligt!! Kanske därför mitt intresse för trädgård är lika med noll. Bort med Bambi från Disneyhyllan *fniss*.

    SvaraRadera