12 maj 2009

Lilla familjen på kosläpp

När det började annonseras om kosläpp och ystra mjölkkor på grönbete hos de lokala bönderna härom helgen var jag såklart den förste att tjata om att detta var en aktivitet som bara inte kunde missas av en liten småbarnsfamilj. Håkan gick snällt med på vidsträckta planer om en utflykt och tanken var att åka ner till Wapnögård (www.wapno.se) utanför Halmstad och titta på kossorna som förser oss med all vår härligt närproducerade halländska mjölk, fil och grädde.

Dock fick det bli lite ändring av planerna när vi insåg att det inte fanns någon möjlighet att få upp vår lille sjusovare (..eller finns benämningen tiosovare??) i tid för att kunna vara på plats innan kossorna hunnit både springa ut och sedan lomma hem igen feta och dästa av allt bete. Istället bar det av till den mer lokala Arla mjölkbonden på Svesgård utanför Kungsbacka som släppte ut 75 av sina glada kossor.

Att lilleman sov som en stock i BabyBjörn på sin trygga pappas mage genom hela uppståndelsen är ju en annan femma, men hans ivriga mamma fick verkligen sitt lystmäte tillfredsställt med en massa glada och skuttande kossor som glatt ställde upp på bild och drickandes av mumsig ekologisk mjölk. Kosläppet kommer definitivt att bli en tradition för familjen och nästa år siktar vi på Wapnö med picknickkorg och förhoppningsvis en vaken ettåring.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar