24 maj 2009

Badpojken Max



Under hela våren har Max och jag gått på babysim och vi båda lider nu redan av abstinens när terminen är slut och vi måste vänta till september innan det är dags igen. Den överambitiösa nyblivna mamman Mimmi hade såklart myror i byxor så snart vi blev utsläppta från BB och från amningssoffan anmäldes vi kvickt till sim, yoga och diverse andra mamma/baby aktiviteter. Det var INNAN jag hade konstaterat att 4 timmar är minimum-tiden för en mamma med nyfödd baby att komma iordning och ut genom ytterdörren.

Det ska erkännas att jag mer än en gång ångrade vårt digra program när man fortfarande stod innanför ytterdörren med sin bebis iklädd endast blöja och själv nerspydd från topp-till-tå och håret på ända 5 minuter innan aktiviteten skulle börja - 30 minutes bilväg hemifrån! Nåväl, vi tog oss igenom den prövningen och någonstans runt 10 veckor hittade vi lite rutiner och en lunk som gjorde att vi båda kunde njuta av både sim och andra sociala aktiviteter.



Vi har gått på Aquabarns utmärkta "krabban-kurs" på simhallen i Kungsbacka och jag kan varmt rekommendera både deras upplägg och mycket kompetenta och trevliga personal. När vi efter lite lirkande hittat rätt tid för att Max inte skulle vara varken hungrig eller halvt somna i bassängen, så blev detta till en riktigt kul upplevelse för oss båda. Max plaskade på och gav som vanligt upp ekande apvrål när något inte var till hans belåtenhet. Det härliga med vår lille son är dock att han blir strålande glad lika snabbt igen när man väl tillgodosetts hans behov eller önskemål. Han är helt enkelt en väldigt glad och bestämd liten plutt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar