24 februari 2012

Äntligen ska det hända!


Den senaste veckan har varit oändligt lång för mina kliande fröfingrar, men nu äntligen anas ljuset i tunneln. Huset är fördigvisat, budgivning pågår och med lite tur kan jag strö all jord jag vill omkring mig redan mot slutet av helgen. Jag är då inte den ende i huset som längtat efter att få leva-på-riktigt igen, då sonen om och om igen har undrat var hans leksaker tagit vägen och inte riktigt förstått sig på varför denna visningsvecka inte var som klippt och skuren för att ta fram fingerfärgerna eller hälla en hel burk med pärlor över vardagsrumsgolvet.

Först av allt får väl då de efterlängtade leksakerna och barnböckerna komma ner från vinden, men sedan är det minsann min tur att få ta fram frö, jord, pluggboxar, stora vagnen som agerar miniväxthus med en stor armatur för extra ljus och allt annat smått och gott som hör denna härliga förodlarsäsong till. Alldeles i hemlighet har jag mina två pluggboxar med småttingplantor av fyra sorters chili, aubergine, kronärtskocka, tre sorters dvärgbusktomater och physalis som ska skolas om och ge plats för nya frösådder.

Jag tror allt att det får bli en rejäl omgång penséer och dahlior som ska flytta med till vårt kommande tillfälliga boende (intill tomten vi bygger på, så nog ska jag kunna tjuvstarta både här och var i framtida trädgården). Frillesås som vi flyttar till är känt för sina melonodlingar, så det blir ett måste att börja dra upp och dessutom har jag romantiska drömmar om att mina små lantisbarn ska trä smultron på strå och avnjuta i solskenet. Att den ene avkomman skyr all sorts frukt och grönt som pesten och den andra kommer att vara alldeles späd och ny är liksom en annan story.

Bilden är lånad från Nordens Flora

4 kommentarer:

 1. Låter så härligt. Vad är det tillfälliga boendet? Är nyfiken då vi så småningom eventuellt "blir tvungna" att bygga hus" - bonden vill sabba vår lantliga idyll genom att bygga 40 villor på snutten mellan oss och vattnet :(

  Fast än har vi inte gett upp ... ;)

  Trevlig helg
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Ah, då förstår jag. Låter ju alldeles perfekt! Och så smidigt att bo så nära det pågående huset!!!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härligt att få komma igång, både för lilleman och dig:)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej igen.

  Ja visst är världen liten.

  När jag fortfarande bodde hemma bodde vi i Södrafjärdskogen(Presseskolan fast på havetsidan). Huset var gammalt och tomten stor, precis som alla tomter var när jag va barn. Under åren styckades de av, om och om igen och husen stod tätare och tätare.
  Tillslut tröttnade mamma och pappa och för ett par år sedan köpte de en tomt och byggde ett nytt hus på onsalalandet. Nära Älskogsbräcka och Buerås.
  Härligt lantligt med kossor som närmsta grannar.

  För 10 år sen flyttade jag och min kille till Malmö då jag började plugga textildesign. Efter två år köpte vi huset vi bor i nu och flyttade därmed till Lövestad. Fast vi bor utanför byn, på riktiga landet.
  Renoverandet av skånelängan går långsamt men frammåt.
  För två år sedan började jag läsa till Trädgårdsmästare men hann inte klart då vi fick barn.
  Vi odlar på och målet är att bli helt självförsörjande. Vi har bara kommit en bit på vägen men sedan ett par år köper vi inga grönsaker alls under juni, juli och augusti. Vi har höns och snart får...
  Livet på landet är toppen- men slitigt

  Visst känner jag igen stättared och jag tror att ni har gjort ett riktigt bra flyttval.

  Vi hörs via bloggen.
  Ocj jag ska genast googla på Skogsknoppar nära mej.

  ha det fint

  SvaraRadera