6 januari 2012

Här kommer 2012!


Nytt år betyder nyårslöften för många, men det har jag lärt mig för länge sedan att det inte är något för mig. Däremot känner jag mig definitivt laddad för ett nytt år med en massa spännande förändringar framför oss och nyvunnen energi att omsätta en massa av mina föresatser.

Som bekant blev senare delen av 2011 lite långsammare än jag egentligen trivs med, när energin tröt i kombination med att det tillbringades lite fler timmar på jobbet än jag skulle önska mig. Nog för att det är behjärtansvärt att krafterna går till lilla bebisen i magen, men nu får det lilla pyret allt se till att dela med sig en gnutta under de kommande månaderna.

Må det vara någon sorts omvänt "boande", men just nu är jag bra pigg på att åter rensa i röran och få lite struktur och ordning på vad vi verkligen använder och behöver här hemma. För lite dryga året sedan hade jag min stora utrensning med över 500 prylar som fick nya och bättre ämnade hem. Sedan dess har det onekligen flyttat in en och annan ny pinal, men jag har på det stora hela varit bra på att kontinuerligt sortera ut och omplacera sådant som bara agerar hyllvärmare - allt från mina för många kontorsdräkter, till barnkläder som inte blev någon hit på/hos den lille och både husgeråd och sportutrustning som klart skulle komma till mer användning hemma hos någon annan. 

Delvis är den kommande flytten en motivation för att slimma bohaget, men framför allt lärde "den stora utrensningen" mig att jag har så mycket större glädje av prylarna jag verkligen använder om de finns synliga och tillgängliga istället för inträngda bland allt som inte kommer till användning. Den andra stora vinningen är helt klart att jag kan förverkliga en och annan dröm som annars hade fått förbli just en dröm.

Under hösten har det kliat bra i fingrarna att få köpa en ny systemkamera och därmed kunna ta mitt fotointresse till nästa steg. Dock finns det ingen logik i att göra en sådan investering med pengar som kommer att behövas i husbygget, så jag har satt mig själv utmaningen att de ska, om något, komma från mina ansträngningar att bara äga det jag behöver och använder.

Så, många Tradera-auktioner, Blocket-annonser, en loppis, några sålda smycken och ett gäng andra ansträngningar är jag nu näst intill på målsnöret. 850 små riksdaler ska uppbringas och sedan är det jag som skjuter iväg till Scandinavian Photo för att förverkliga en av mina största drömmar just nu. Det ska bli spännande och känns som en riktigt bra start på det här året då jag är laddad till tänderna att åter helhjärtat ägna mig åt allt sådant jag älskar!


1 kommentar:

  1. Åh, vad duktig du är som fått ihop till en kamera på det listiga viset!! Jag blir inspirerad:)

    Tack för fina bullreceptet. Det blir bra att varva med.
    Kram!

    SvaraRadera