7 juli 2011

Fantastiskt nöjd!

SONY DSC

...är vad jag är med min senaste attiralj för både inomhus- och utomhusköket. Länge har jag trånat efter en baksten och inte blev längtan mindre när jag häromsommaren såg någon av TV-kockarna baka utsökt pizza på sten i den vanliga Svenne-klot-grillen.

Våndan var stor när vi var för fega för att gå in och fråga på diverse stenhuggeri på fjolårets sommartrip till Öland och ännu värre blev det sedan när det visade sig att Weber numera bara har den mindre lockande fejkstenen av iolit att erbjuda (till facila 399 kr). Välsorterade köksbutiken skulle ha 599 galna kronor för den riktiga varan i granit - hutlöst!

Envis som synden har jag sökt vidare efter min ögonsten och gissa om jag nu är utom mig av självbelåtenhet när jag förra veckan plockade upp en baksten av granit i de perfekta dimensionerna för....trumvirvel...27 riksdaler. Jippppi! Mitt hetaste sommartips för bagaren och hempizzabagaren blir därmed att styra kosan mot Bauhaus och deras avdelning för sten och stenskivor. Är killen i kassan inte ny och förvirrad tar han kanske de annonserade 79 kr för stenen, men oavsett skrattar man gott hela vägen hem till klotgrillen.6 kommentarer:

 1. Åh, tack snälla goa för detta ovärderliga tips. Letar också till mina surdegsbröd:)
  Kram, kram

  SvaraRadera
 2. Åh, tack snälla goa för detta ovärderliga tips. Letar också till mina surdegsbröd:)
  Kram, kram

  SvaraRadera
 3. Oh! Jag har också trånat länge efter en egen sten. Ska se om jag hinner fynda en nu.

  SvaraRadera
 4. Pizzabagarn08 juli, 2011

  Vän av ordning bör kanske påtala att stenen är nog för tung att lägga på grillgallret. Men pizzan blev smaskig - nu återstår bara att se hur bröden blir...

  SvaraRadera
 5. Åh, jag skulle också vilja ha en. Men jag jag har ingen aning om vart jag skulle förvara en... det är liksom fullt överallt. :-)

  SvaraRadera
 6. Åh vilken bra ide! Undrar vart närmsta bauhaus ligger...

  SvaraRadera