11 juni 2011

Guten Appetit!

Wienerschnitzel

Så långt ifrån sommarmat man kan komma och ännu längre ifrån någon sorts bikinifrämjande diet, men ibland måste man bara få gå wild-and-crazy och njuta av de fina lokalproducerade varorna som den lilla lokala butiken har den goda smaken att marknadsföra.

Man kan aldrig vara säker på när eller vad, men befinner man sig i vår lilla Hemköpbutik i Onsala på rätt tidpunkt så hittar man det utmärkta KRAVmärkta köttet från Naturgården i Vallda och de nästan lika "braiga" varorna från Gårdens Delikatesskött från Tjolöholms Lantbruk. Det senare inte KRAVmärkt, men alltid till utmärkt belåtenhet i smak och mörhet och enligt utsago från naturbetesdjur.

Varje gång vi köper köttet från någon av dessa två lokala producenter oh:ar och ah:ar vi ikapp om hur perfekt det är till smak och konsistens och den här gången var det inget undantag när jag kom över en förpackning kalvschnitzlar som snabbt och lätt förvandlades till klassiska wienerschnitzelar och serverades med de obligatoriska tillbehören kapris och citron. Ansjovisen göre sig inte besvär i vårt hushåll.

Tunt utbankade köttskivor vänds först i vetemjöl med salt och peppar, vidare i uppvispat ägg för att sist få sig en snurr i ströbröd innan de snabbt steks i smör och olivolja i en het panna. Serveras med kokt potatis, gröna ärtor och smält smör. En tanke ägnas våra österrikiska släktingar och sedan in i kaloridimman!

2 kommentarer:

  1. Hemköp Onsala, är det den som ligger vid kyrkan? Jag är uppvuxen i Onsala men det var längesedan jag var där nu trots att pappa bor där :-)

    SvaraRadera
  2. Bara en miss... Smörstek dem så de får en riktigt härlig brynt smörsmak ;-) När man ändå äter HCHF är det lika bra att göra det ordentligt, ha ha. Gott är det i alla fall! Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera