7 maj 2011

Nu händer det grejer...

DSC04191

Mina supercurlade Whippersnappertomater (dvärgbusk) som huserar i köksfönstret verkar uppskatta all omvårdnad de får i form av solexponering, jämn vattning och dagligt skakande för pollinering. Mitt mål var mogna tomater till 15 maj och nu ser det faktiskt ut som om de små frukterna skulle kunna komma i mål precis enligt plan om solen gör sitt under veckan som kommer.

DSC04238

Pumpan 'Long Pie' fick världens fart när den fick ny och större kruka uppe i badrumsfönstret. Finfina blommor poppar fram till höger och vänster. Någon som vet huruvida de bör knippsas av för att gynna tillväxten av plantan så här års?

6 kommentarer:

 1. Åh, vad avundsjuk jag blev nu! Vill också ha tomater i maj, men det finns inte ens på kartan att de skulle hinna så långt. Jag får nog vara glad att mina små bebisar överlevde nattfrosten inne i växthuset. Näe, nu väntar sängen så jag orkar med en uuuunderbar dag i trädgården i morgon!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Vilka fina tomater! Jag fick små plantor av min kompis förra helgen som jag försöker få att överleva just nu. Har inte så gröna fingrar, men försöker! :-)

  SvaraRadera
 3. Men åååh, vad roligt, Mimmi, att det gått så bra med Whippersnapper! Mina har kart men är inte närheten av att mogna ännu. Jättekul!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Oj vad långt de har hunnit, kul ! Du har hunnit med mycket i landet också såg jag, härligt. Jag ligger efter, plantorna går före här. Å så blev jag ju lite avis, för jag hann ju inte till Liseberg fast jag ville. Kul med en liten titt hos dig då.
  Ha det fint i vårsolen !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Är du intresserad av att byta fröer? Läs mer här: http://antiann.blogspot.com/2011/05/frobytare.html

  Obs! Sista anmälan idag. :) Vore superskoj om du ville vara med!
  MVH
  Annelie

  SvaraRadera
 6. Kul, egna tomater i maj är verkligen en utmaning!
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera