11 maj 2011

En matpaus...

DSCF4025

Just nu bloggas det väldigt lite, men däremot mixtras det betydligt mer i odlingarna, med kameran och med mitt lilla företag Kul på riktigt. Simultant planerar vi husbygge, jobbar lite lagom på lönejobben och har full fart och massor av skratt med en väldigt påhittig och nyfiken liten tvååring. Livet är gott, morfar har äntligen kryat på sig och det verkar äntligen vara dags för den härliga utesäsongen - vi njuter!

Helt apropå inget alls bjuder jag på receptet till en fräsch och lätt pastarätt som vi avnjöt mellan allt grillande...

Spaghetti med räkor, vitlök och tomat
400 g spaghetti
4 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
1 st röd chili
12 körsbärstomater
400 g skalade räkor
100 g grovhackad spenat
salt
peppar
1/2 citron
grädde - efter smak
Koka spaghettin efter anvisningarna. Skala, hacka och fräs under tiden vitlök i olivoljan i en stekpanna tills den börjar mjukna. Kärna ur och hacka chilin och tillsätt den. Låt allt fräsa en minut och lägg sedan i tomaterna och koka ihop tills hälften av vätskan försvunnit. Häll i önskad mängd grädde beroende på hur krämig du vill ha rätten och vänd ner spaghettin i stekpannan, låt den bli varm. Vänd ner räkorna och spenaten och smaka av med salt och peppar. Tvätta och torka citronen och riv över lite av citronskalet på pastan.

4 kommentarer:

  1. Låter som du har det helt perfekt tycker jag! Underbart!

    SvaraRadera
  2. Wannabe frö-tant12 maj, 2011

    Tänkte bara titta förbi å tacka för fröerna! så, tack!

    / Mamma Monicas son

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du gillade fröerna - tyckte det var synd att du skulle bli besviken på köpeplantorna som inte orkar mer än någon vecka. Lycka till med sådden och många goda rätter med färsk basilika i sommar.

    SvaraRadera
  4. När det är fint väder så vill man ju bara vara ute. :-) Pastan ser god ut.

    SvaraRadera