3 mars 2011

Premiärfjärilar i magen

Jag skulle absolut inte bli förvånad om ni mina kära läsare fått intrycket av att jag inte ägnar mig åt något annat än frösådder och plantpysslande just nu. Risken har absolut varit överhängande att Mimmis Mammaliv skulle bli tagen för en renodlad (ha, ha - för lång tid på västkusten...) trädgårdsblogg och att jag borde bli anmäld till närmsta myndighet för åsidosättande av både familj och hushåll.

Men nu är faktiskt fallet inte fullt så illa och både sonen och maken får näringsriktig kost, kärlek och någorlunda drägliga logiförhållanden (minus jorden som jag gladeligen sprider högt och lågt över hemmet). Dock har tiden varit något i knappaste laget för utsvävningar i bloggosfären om mina käpphästar om hållbart leverne, riktig mat och min grundmurade övertygelsen om att småbarnstiden är för att njutas och upplevas snarare än bara överlevas.

Utöver den s.k. ordinarie sysselsättningen på kontor med påföljande lönekuvert i brevlådan har jag nämligen ägnat mycket av min tid till att förbereda och genomföra en av mina entusiastiska idéer. På sena kvällar, under lillkillens middagslurar och på diverse buss- och tågresor har jag funderat, formulerat och nu äntligen sjösatt min affärsidé på ambitionen "hållbart familjeliv".

Min webbutik "Kul på riktigt" har äntligen blivit verklighet och nu kan du och dina nära som månar om den värdefulla gemensamma familjetiden på ett och samma ställe köpa handplockade leksaker som främjar tid tillsammans och väcker barnens lust att upptäcka sin omgivning.

Håll ögonen öppna för fler tankar om hur och varför jag är så övertygad om att enkla lekar i vardagen ger både barn och vuxna så mycket glädje. Jag riktigt längtar efter att kunna erbjuda de få, men inspirerande prylarna som inbjuder barnen att lära av och njuta tillsammans med sina föräldrar i vardagen. Utan varken dyra prylar eller stora kraftansträngningar kan man ha hur mycket kul som helst under matlagning på låtsas, ett bullbak med smaskigt resultat eller en mysig sagostund i fåtöljen.

Hjärtligt välkommen in på ett besök i min webbutik Kul på riktigt - hoppas du hittar inspiration att leka lite mer i vardagen.

3 kommentarer:

 1. Grattis!
  Jag ska genast besöka webbutiken!


  kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vad skönt att höra att det inte går någon nöd på din familj. Var lite orolig att de satt och knaprade på osådda fröer och småplantor ;-)
  Vad roligt med webbutiken!

  SvaraRadera
 3. Åå vad roligt ! STORT Lycka till !!!
  Nu har jag ju inga små själv (utom kycklingar förstås) men jag ska skicka länken till mina vänner som har småbarn. Jättefint sortiment.
  Gillade din lilla logo-gubbe :-)
  Ha en härlig helg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera