14 februari 2011

Lygnern

DSCF3958

Gårdagens planer för brunch blev som bekant snabbt ändrade när "kräkis" slog sina lovar om värdfamiljen och plötsligt fanns det en hel oplanerad dag att fylla med både solsken och utflyktslusta. Ett av våra favoritmål här i trakterna är Hallands största sjö Lygnern och extra vackert blir det där når något som påminner om vårsol strålar glatt mot den gnistrande isen.

DSCF3963

Termosar fylldes med kaffe och varm choklad  och dagen till ära fick den kommersielle bagaren stå för bullarna och lilleman skulle som vanligt ha "den med mest kladd". Lillplutten hade fullt upp med att klättra över stock och sten och tillsammans med far sin kollade han in de modiga långfärdsåkarna som tog sig fram över den knakande isen. Fikan intogs vid fina naturreservatet Gäddviken.
 DSCF3959

Turen allt som allt blev Lygnern runt motsvarande de 50 kuperade km som hurtiga människor cyklar någon gång i maj. För vår del blev det dock per "etanoltrucken" som vaggade till härlig middagssömn på de på sina ställen tjälskadade vägarna. En toppenmysig dag med mycket sol, frisk luft, hopp och spring för små ben.

1 kommentar: