4 december 2010

Hoppas dina läsare inte missat detta!

  DSC01994 

…var den dittills skeptiske makens spontana utrop när han smakade första muggen av den hemgjorda glöggen. Imorgon hade brygden stått i de föreskrivna tre veckorna, så vi dryftade oss att snuva den arme stackaren på de sista 24 timmarna i sin trygga gryta. Det visade sig nämligen att denna dunderglögg definitivt uppnått sin dunderstyrka beträffande alkohol och det var hög tid att avbryta jäsningsprocessen om vi inte ska lulla runt i ett fylletöcken resten av december.

Smaken är utsökt, alkoholstyrkan rejäl och julstämningen kommer helt klart att främjas av denna fina årgång 2010. Har du inte satt din egen glögg finns det fortfarande chans att få en omgång klar till självaste julafton. Skjuts iväg och skaffa svagdricka, jäst, potatis och de obligatoriska kryddorna och russinen. Receptet finns här och gamla köpeglöggsflaskor (Blossa) kommer till alldeles utmärkt återanvändning med en egen etikett.

Nu är det dags för mig att återgå till förberedelserna inför morgondagens terminsavslutning för vår Skogsknoppsgrupp. 18 småttingar och dubbelt så många föräldrar ska utfodras med grillad korv, glögg/varm saft och pepparkakor i det fria. Måtte snöfallet utebli tills grillandet är avklarat och fiskedammen utfiskad!6 kommentarer:

 1. Oj, vad bra! Det låter hoppfullt inför nästa helg, då vi äntligen ska provsmaka vår:) Jag upptäckte till min förskräckelse ett identiskt recept på en svagdrickaflaska i affären. Bara det att det stod fem SKIVOR potatis... Inte FEM POTATISAR, som jag har i min. Kanske därför alkoholhalten ränner iväg, med ditt recept (som jag ju också använt) ;)

  En av mina franska läsare har bett om recept på glögg. Tänkte översätta det här dunderglöggsreceptet, men vad tror du? Ska jag ändra till fem skivor, när jag översätter?

  Kram, kram

  SvaraRadera
 2. Ohhhh så gott det låter med egen glögg! Och så fina flaskor du gjort med etiketter och allt! Har inte tänkt på att man kan göra egen glögg...... Men så klart kan man det..... Vad duktig du är!!!

  Lycka till i morgon med korvgrillningen ;-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Hihi... vad bra att glöggen föll maken i smaken. Alltid kul när någon är skeptisk och sen ångrar sig. :-)
  Jag har aldrig gjort egen glögg, men har sett många som gjort det i år. Kanske får slå till nästa år.

  SvaraRadera
 4. Ja nu får man pallra sig iväg till affären och köpa ingredienser illa kvickt...Vilka supersnygga flaskor förresten.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt söta flaskor. Kul att det smakade bra :D

  SvaraRadera
 6. Gott med hemma gjord glögg! Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram Nina

  SvaraRadera