31 december 2010

Det goda nyåret!

DSC02482

Gott Nytt År till mina nära och kära både i riktiga världen och i cyberrymden! Jag hoppas att 2011 blir allt ni önskar er och för den återstående delen av 2010 står jag på näsan i grytorna samt avnjuter en förhoppningsvis välsmakande meny i sällskap av lilla familjen och mina föräldrar.

Kvällens matorgie är inspirerad av tidningen Lantlivs trevliga nyårsspecial och inleds som sig bör med ett bubbel och tilltugg bestående av örtmarinerad manchegoost med en bit mango monterat på pinne. Smörstekt toast med löjrom, creme fraiche och hackad rödlök kan jag aldrig motstå till förrätt tillsammans med fortsatt bubbel i glasen.

Huvudrätten lagas på naturbeteskött från trakten med smaksättning á la boeuf bourguignon, balsamicosås, potatiskaka med västerbottenost och örter och några spänstiga sparris. Därtill en härligt syltig kalifornisk Zinfandel från Cline (22283).

Desserten får säkert vänta fram emot tolvslaget om vi inte ska spricka, men då kommer chokladmoussetårtan med hallon fram till en stark espresso och ett glas Bailey´s. Det låter onekligen som vi kommer att starta 2011 och lillemans tvåårsdag i självinducerad matkoma.

Recept kommer framöver för den som blev sugen. Gott nytt!5 kommentarer:

 1. Åh, så gott slut ni kommer få! Gott Nytt År på er! Kram.

  SvaraRadera
 2. Åh, det var en meny det må jag säga! Tack för ett mycket berikande bloggår 2010 och ett riktigt Gott Nytt År 2011!
  Kram, Charlotta

  SvaraRadera
 3. Hipp, hipp hurra för lilleman idag!
  Och en riktigt god fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera